Teknoloji

Google Pixel XL benchmark testi sonuçlarında boy gösterdi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google pixel xlGoogle’ın Pixel serisindeki yeni Android telefonlarını önümüzdeki ay tanıtması bekleniyor. Serinin cihazları Pixel ve Pixel XL’e dair bilgiler de çeşitli sızıntılarla gün yüzüne çıkıyor. Geekbench benchmark testi sonuçları, Pixel XL’in teknik özellikleri hakkında biraz daha detaylı fikir edinmeyi sağlıyor.

HTC tarafından tasarlanan Google Pixel XL, geliştirme sürecinde Marlin kod adıyla anılmıştı. Benchmark testine göre, cihazda 4 GB RAM bulunacak. Akıllı telefonun kutusundan Android 7.1 Nougat işletim sistemiyle çıkacağı bilgisi de, benchmark testi sonuçlarında görülüyor. Android Nougat’nın yeni sürümü beraberinde bazı yeni özellikler de getirecek. Söz konusu yenilikler arasında Google Daydream sanal gerçeklik platformu desteği ön plana çıkıyor. Küçük iyileştirmeler ve hata düzeltmeleri de Android 7.1 Nougat’nın kullanıcılara sunacakları arasında bulunuyor.

Benchmark testinde Pixel XL’in işlemcisi konusunda ise yeni bir bilgiye rastlanmıyor. Daha önceki haberlerde Pixel serisinin her iki telefonunda da Qualcomm Snapdragon 821 işlemci bulunacağı iddia edilmişti. Ancak kimi kaynaklarda telefonda Snapdragon 820 işlemcinin bulunacağı söyleniyor. İşlemci konusu henüz muamma olsa da, Pixel ve Pixel XL’in 2016’nın en güçlü telefonları arasında gösterilmesi muhtemel gözüküyor.

Google Pixel XL 5.5 inç ekranla gelecek

Google Pixel’in 5.2 inç ekrana sahip olması bekleniyor. Serinin büyüğü Pixel XL’de ise 5.5 inç ekranın bulunması öngörülüyor. Google’ın yeni akıllı telefonlarının tanıtımı için 4 Ekim tarihi işaret ediliyor. Akıllı telefonların aynı tarihte ön siparişe çıkması planlanıyor.

İLGİLİ HABERLER