Teknoloji

Google Pixel tasarımı Nest reklamı sayesinde ortaya çıkmış olabilir

google pixel nestGoogle Pixel ve Pixel XL adını taşıması beklenen akıllı telefonlarını 4 Ekimde gerçekleştireceği etkinlikte görücüye çıkaracak. Söz konusu etkinliğin resmi duyurusu da yapılmış durumda. İnternet devinin yeni akıllı telefonlarının tasarımı konusunda çeşitli taslaklar internete sızsa da, gerçek olma ihtimali daha yüksek görüntüler ortaya çıkmışa benziyor.

Android Police sitesi, iki farklı kaynak üzerinden Google’ın yeni akıllı telefonlarının görüntüsüne erişti. Bu sızıntıların ilkinin kaynağı, Hollanda’da yayınlanan bir Nest reklamı. Bu noktada öncelikli olarak Nest’in Google’ın akıllı ev ürünleri geliştiren şirketi olduğunu hatırlatmak gerekiyor.

Reklamda ekranda gözüken telefonun Pixel olabileceği iddia ediliyor. Bir şirketin kendi ürününü bu biçimde sızdırması kulağa garip gelse de, Google daha önce de Android KitKat için hazırlanan bir videoda o dönemde tanıtılmamış Nexus telefonunu göstermişti. Dolayısıyla söz konusu duruma pek de şaşırmamak gerekiyor. Nest reklamında telefon üzerine özel bir vurgu yapılmıyor.

İkinci sızıntı reklamda görülen cihazın Google Pixel olması ihtimalini kuvvetlendiriyor

Ancak Android Police’in ulaştığı ikinci görüntü, reklamda görülen telefonun Google Pixel olması ihtimalini bir hayli yükseltiyor. Site, reklamdakiyle birebir aynı gözüken bir akıllı telefonun fotoğraflarını yayınladı. İkinci sızıntıdaki telefonun bir “taklit” veya “sahte” ürün olması da ihtimaller arasında olsa da, ilk bilgiler cihazın Google’ın yeni akıllı telefonu olduğu yönünde.

google-pixel-sizinti-200916Pixel ve Pixel XL telefonları konusundaki sızıntıların doğru olup olmadığını görmek için 4 Ekim tarihine kadar beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER