Teknoloji

Google Pixel 2 kulaklık jakına sahip olmayabilir

google pixel
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google pixel 2Google, akıllı telefonları Pixel ve Pixel XL için hazırladığı reklamlarda Apple’ın iPhone 7 ve iPhone 7 Plus’ta kulaklık jakına yer vermesine gönderme yapmıştı. Ancak internet devi de Google Pixel 2 ile birlikte Apple’ın izinden gidip 3.5 mm. kulaklık jakına veda edebilir.

9to5Google sitesinde yer alan habere göre, şirket içindeki bir yazışmada kulaklık jakına yeni modelde yer verilmeyeceğini gösteren bazı işaretlere rastlandı. Ancak bunun henüz bir varsayımdan ibaret olduğunu unutmamak gerekiyor.

Bilginin ikinci el bir kaynaktan gelmesi ve sadece tek kaynaktan böyle bir iddianın ortaya atılması da olaya dikkatli yaklaşmayı gerektiren unsurlar arasında bulunuyor. Pixel 2 serisi telefonların büyük ihtimalle ekim ayında tanıtılması bekleniyor. Önümüzde 7 aylık bir bekleme süresinin olması nedeniyle Google’ın fikir değişikliğine gitme ihtimalini de akıldan çıkarmamakta fayda var.

Google’ın kararı konusunda şu an için iki ihtimal de açık görünüyor. Apple iPhone 7’den önce Lenovo Moto Z’de kulaklık jakından vazgeçmişti. Önümüzdeki dönemde bu kervana başka telefonların da eklenmesi muhtemel görünüyor. Dolayısıyla Pixel 2’nin kulaklık jakı barındırmaması şaşırtıcı olmayacaktır.

Google Pixel 2 suya dayanıklı bir kasayla gelebilir

Pixel 2’nin başka konularda önemli değişimleri beraberinde getirebileceği söyleniyor. Suya dayanıklı kasa söz konusu yenilikler arasında ön plana çıkıyor. Gelişmiş yonga seti ve kamera da Pixel 2 ile birlikte kullanıcıların karşısına çıkabilecek bileşenler arasında sayılıyor.

İLGİLİ HABERLER