Manşetler

Google PhotoScan ile eski fotoğrafları dijital ortama taşıyor

google photoscanGoogle Fotoğraflar uygulamasını geliştiren ekip, yeni bir uygulamaya daha imza attı. Google PhotoScan adını taşıyan uygulama ile eski fotoğrafları tarayarak yüksek kaliteli biçimde dijital ortama taşımak mümkün oluyor. iOS ve Android’de kullanıcılarla buluşan PhotoScan, arayüzü sayesinde çok sayıda fotoğrafı hızlı biçimde taramayı ve dijital ortama aktarmayı sağlıyor. Bu hız geleneksel tarayıcılarla dijitalleştirilen fotoğraflara kıyasla daha düşük kaliteli görüntülerin ortaya çıkmasına neden olsa da, mobil cihazla gerçekleştirilen tarama işlemleri için kabul edilir bir seviyede gibi görünüyor.

PhotoScan’in son derece sade arayüzüne erişmek için giriş yapmak gerekmiyor. Uygulama başlatıldığında kamera otomatikman açılıyor ve kullanıcılara tarayacakları fotoğrafı çerçevenin içine yerleştirmeleri söyleniyor. Bu yapıldığında fotoğrafın üzerinde 4 nokta beliriyor. Tarama işlemini gerçekleştirmek için telefonu bu noktaların üzerinde hareket ettirmek ve her bir noktanın etrafında beliren halka dolana kadar bekletmek gerekiyor. Dört noktanın da üzerinden geçildiğinde tarama işlemi tamamlanmış oluyor.

Google PhotoScan tarafından taranan fotoğraflar otomatik olarak kırpılıyor, döndürülüyor ve renk düzeltme işleminden geçiyor. Kullanıcılar tek bir dokunuşla fotoğrafı, Google Fotoğraflar’a kaydedebiliyor. Burada saklanan fotoğraflara da “Tarananlar” isimli özel bir klasör üzerinden erişilebiliyor. Dileyenler taradıkları fotoğrafları film rulosuna kaydedebiliyor veya başka bir platformda paylaşabiliyor.

Google Fotoğraflar’ın ürün gelişiminden sorumlu olan David Lieb, PhotoScan’in amacı konusunda da bilgi verdi. Lieb, uygulamayla insanları eski fotoğraflarını kaybetmeden dijitalleştirmeye ikna etmeyi amaçladıklarını belirtti. Eski fotoğrafların risk altında olduğunu söyleyen Lieb, uygulamayla bu riski azaltmayı istediklerini sözlerine ekledi.

Google PhotoScan daha çok insanı Google Fotoğraflar’a çekebilir

Google PhotoScan, daha çok insanı fotoğraf kütüphanelerini Google Fotoğraflar’a taşımaya teşvik edecek bir hamle olarak da değerlendirilebilir. Servisin kullanıcı sayısı 200 milyona ulaşsa da; Apple, Amazon ve Facebook gibi şirketlerin servisleri Google Fotoğraflar’a karşı ciddi alternatif teşkil ediyor. Bir fotoğraf tarama uygulaması, kullanıcıların fotoğraflarını dijital ortama taşımalarını teşvik ve kolaylaştırma açısından önem taşıyor. Google PhotoScan ile birlikte Google Fotoğraflar’a da yeni ve gelişmiş düzenleme araçları ve filtreler ekleniyor. Güncellemeyle birlikte fotoğraflardan otomatik olarak oluşturulan videoların sayısı da artıyor.

İLGİLİ HABERLER