Manşetler

Google Photos fotoğraflar uygulaması tanıtıldı

Google'ın fotoğraflar ile ilgili önemli bir girişime imza atacağı biliniyordu ve Google I/O 2015 ile birlikte bu girişim resmiyet kazandı. Google Photos fotoğraf servisinin duyurusunu gerçekleştiren Google kullanıcılara 16 megapiksele kadar çözünürlüğe sahip fotoğraflarını ve 1080p çözünürlükte videolarını depolamaları için sınırsız depolama alanı sunacak.

Görsel: The Verge

Google’ın fotoğraflar ile ilgili önemli bir girişime imza atacağı biliniyordu ve Google I/O 2015 ile birlikte bu girişim resmiyet kazandı. Google Photos fotoğraf servisinin duyurusunu gerçekleştiren Google kullanıcılara 16 megapiksele kadar çözünürlüğe sahip fotoğraflarını ve 1080p çözünürlükte videolarını depolamaları için sınırsız depolama alanı sunacak.

Fotoğraflar uygulaması bugün itibarıyla iOS, Android ve web platformlarında kullanılabilir olacak. Fotoğraflar servisi çeşitli yararlı özellikleri sayesinde rakiplerinin arasından sıyrılmaya çalışacak.

Photos içindeki büyük özelliklerden bir tanesi fotoğrafların organizasyonuyla ilgili. Google fotoğraflarınızı analiz edecek ve onları otomatik olarak gruplandıracak. Google, I/O 2015 sahnesinde gökyüzü ve plaj fotoğraflarının otomatik olarak nasıl sıralandığını gösterdi. Google Photos biraz bu ayın başında yenilenen Flickr’ın deneyiini yansıtıyor gibi görünüyor. Ayrıca Google Photos kişileri de tanımlayabiliyor, her bir kişinin fotoğrafları içinde gezinmeniz mümkün oluyor. Ayrıca kişilerin fotoğraflarını yaşlarına göre takip etme imkanına da sahipsiniz.

Bu organizasyon Google’ın arama konusundaki hünerlerini iyi kullanım için sergilemesini sağlıyor. Google fotoğraflardaki özel anları nasıl arayabileceğinizi de gösterdi, örneğin “Toronto’da kar fırtınası” diye arama yapıldığında, o konumdaki karlı günlere ait fotoğraflar gösteriliyor.

Google fotoğrafların paylaşımını da kolaylaştırmaya çalışıyor. Yeni Fotoğraflar uygulamaısyla birlikte kullanıcılar bir grup fotoğrafı, alıcı uygulamaya sahip olmasa bile paylaşabilecek. Bunun eşsiz bir özellik olmadığı gerçek, ancak bir kişiye birden fazla fotoğraf gönderdiğinizde, onları aldığından daha fazla oranda emin olacaksınız.

Fotoğraflar uygulamasının yayınlanması Google’ın Google+’ın en güçlü noktalarını en sonunda ayırmakta olduğunu gösteriyor. Google+ fotoğraflar için mükemmel bir depolama alanıydı ve şimdi insanlar yeni sosyal ağa üye olmadan fotoğraflarla ilgili özelliklerden yararlanabilecekler.

Google Fotoğraflar uygulamasının yeni sürümü Google Play’de yayınlandı. Aşağıdaki tweet içindeki bağlantıya tıklayarak uygulamayı Android cihazınıza indirebilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER