Teknoloji

Google otomatik öğrenme ile videolardaki nesneleri tanıyacak

Google Türkiye google fransa
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google-logo-120216Google uzun süredir kullanıcılara internette gördükleri bir fotoğrafın benzerlerini bulma imkanını sunuyor. Görüntü tanıma ve işleme araçları sayesinde hayata geçen bu özellik sadece hareketsiz karelerde kullanılabiliyordu. Ancak Google Cloud Next 2017 etkinliğinde videolar üzerinde de daha derinlemesine arama ve yapabilecek yeni bir çözüm duyuruldu. Google otomatik öğrenme tabanlı API’ı ile videolardaki nesneleri de tanıyacak ve kullanıcılara ilgili içerikleri gösterecek.

Cloud Video Intelligence adını taşıyan API hâli hazırda beta etiketini taşıyor. Şu an için kurumsal bir araç niteliğini taşıyan bu çözüm, öncelikli olarak Google’ın kurumsal kullanıcılarıyla buluşacak.

TensorFlow gibi bir derin öğrenme aracı olan Cloud Video Intelligence ile şirketler video depolarını ayrıştıracak ve içinden üst verileri çıkarabilecek. Örneğin, video veri tabanında kaplanlarla ilgili ne kadar içeriğin olduğunu aratan bir şirketin karşısına aşağıdaki gibi bir sonuç ekranı çıkacak.

google otomatik ogrenmeGoogle otomatik öğrenme tabanlı aracını son kullanıcıya hemen ulaştırmayacak

Cloud Video Intelligence, videolarda geçen isimleri tarıyor ve daha sonra ilgili nesnenin videoda göründüğü anı tespit ediyor. Araç, sahnelerin değiştiği zamanları da algılayabiliyor. Ancak bununun için şirketlerin medya içeriklerini Google Cloud Storage’da saklaması gerekiyor. Google’ın yeni aracının yeteneklerini son kullanıcılara da ulaştırması bekleniyor. Ancak bu hamlenin kısa dönemde gerçekleştirilmesi öngörülmüyor.

İLGİLİ HABERLER