Teknoloji

Google otomatik öğrenme konusundaki yeteneklerini herkesle paylaşıyor

Google Türkiye google fransa
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google otomatik ogrenmeArtık projelere gelişmiş otomatik öğrenme modelleri yerleştirmek daha kolay olabilir. Google, Bulut Otomatik Öğrenme platformunun beta versiyonunu tüm kurumların erişimine açtı. Söz konusu platformun alfa testleri birkaç aydır kapalı ortamda devam ediyordu.

Bulut Otomatik Öğrenme sistemi sayesinde oluşturulan modelleri çok daha hızlı biçimde eğitmek mümkün olacak. Modeller Google Bulut Platformu ile de entegre edilecek. Google otomatik öğrenme sistemi sayesinde şirketler müşteri hizmetleri veya yoğun tekrar içeren diğer görevlerde işlerini kolaylaştıracak çözümler hazırlayabilecek.

Google sisteminin kullanımına ilişkin örnek vermekten de geri kalmadı. Airbus, Google’ın aracını bulut formasyonu gibi kusurlar barındıran uydu görüntülerinin tespiti için kullanıyor. Şirkete göre, Google’ın aracı doğruluğu artırıyor ve gerekli kusurların tespitinde hız kazandırıyor. Airbus, Google otomatik öğrenme sayesinde yıllardır devam eden bir problemin çözüme kavuştuğunu da açık yüreklilikle belirtiyor.

Google’ın kullandığı algoritmalar, hız ve kullanım kolaylığı sayesinde muadillerinden ayrı bir noktaya yerleştiriyor. Geçişi kolaylaştırmak için Otomatik Öğrenme Gelişmiş Çözümler Laboratuvarı adını taşıyan bir yapıyı da hayata geçiren Google, şirketlerin karmaşık problemlerini Google mühendislerinden yardım alarak çözmesini sağlıyor. Cloud Start adını taşıyan program ise şirketlerin herkese açık bulutun temellerini öğrenmesini ve otomatik öğrenmeden faydalanma fırsatlarının farkına varabilmesini amaçlıyor.

Google otomatik öğrenme ile daha geniş bir kitlenin buluşmasına ön ayak oluyor

Google’ın duyuruları büyük şirketlerden çok yeni girişimleri ilgilendiriyor. Ancak şirketin otomatik öğrenmeyi ana akıma taşıma ve daha büyük bir kitleyle buluşturma konusundaki isteği de bu tarz hamlelerle daha iyi anlaşılıyor.

İLGİLİ HABERLER