Teknoloji

Google önümüzdeki aylarda kendi mobil servisini faaliyete geçirmeyi planladığını doğruladı

Google Personal Search

Google’ın kıdemli başkan yardımcısı Sundar Pichai, MWC 2015 kapsamında gerçekleştirdiği sunumda Google’ın önümüzdeki aylarda bir tür mobil operatör faaliyeti içine gireceğine dair haberleri doğruladı. Google’ın kendi sanal mobil operatörünü oluşturmak için mevcut iş ortaklarıyla çalışmayı sürdüreceğini söyleyen Pichai, ilk etapta ABD’de faaliyete geçecek bu proje kapsamında hangi operatörlerle çalışacakları konusunda kesin bir liste vermektense kaçındı. Pichai, Verizon ve AT&T ile temasta olduklarını ise doğruladı.

Büyük ölçekli bir mobil operatör olma gibi bir planlarının olmadığını söyleyen Google yöneticisi, mevcut fiyat politikalarını altüst etmek gibi bir niyetlerinin bulunmadığının da altını çizdi. Google’ın bu girişimdeki temel amacı hücresel veri ve Wi-Fi ağları arasında pürüzsüz bir bağlantı kurmak olarak gösteriliyor.

Söz konusu bağlantı kurulduğu takdirde düşen aramalar gibi problemlerin ortadan kalkması amaçlanıyor. İnsanlara hattın düşmesi durumunda otomatik olarak yeniden arama gibi yenilikleri ulaştırmak istediklerini dile getiren Pichai, projenin temel amacının insanları yeniliklerle buluşturmak olduğunu vurguladı.

Donanım, yazılım ve bağlantının birlikte değerlendirilmesi gereken safhaya geldiklerini belirten Pichai, bağlantı sistemlerinin işleyişi konusundaki bariyerleri ortadan kaldırmak istediklerini sözlerine ekledi.

İLGİLİ HABERLER