Teknoloji

Google Now veya Asistan adı ortadan kalkmak üzere

google now

google nowGoogle, sanal asistanı Google Now veya Türkçeleştirilmiş adıyla Google Asistan’ı daha genel parçalara ayırıyor ve adını da ortadan kaldırıyor gibi görünüyor.

Google’ın Android arama uygulamasının en son beta sürümünde Google Now için “Kaynak” tanımlaması kullanılırken, “Now on Tap” ise “Ekran araması” şeklinde nitelendiriliyor. Bunların gerçek adlarının izine ise herhangi bir yerde rastlanmıyor.

Google’ın Now veya Asistan markasını bırakmak istemesinin birkaç nedeni bulunuyor. Öncelikle Now on Tap özelinde baktığımızda durumun epey kafa karıştırıcı olduğunu söyleyebiliriz. Her ne kadar akılcı bir isim olsa da, çok açıklayıcı olduğu söylenemez. Her ne kadar “ekran araması” da çok güzel bir isim olmasa da, ne işe yaradığı noktasında kullanıcılara biraz daha fikir verecektir.

Diğer yandan Google, kullanıcılara bilgi veren her türlü uygulama ve servisin yalnızca Google adıyla anılmasını istiyor. Bu da Now’ın bir Google uygulaması bölümüne dönüştürülmesini, Google’ın sesli asistanının da bundan böyle sadece Google asistan olarak anılacak olmasını açıklıyor.

Google’ın asistanı meydana gelecek değişikliklerin habercisi gibi görünüyor. Asistanın eski Now, yeni kaynak ile nasıl bir arada işleyeceği bilinmiyor, ancak bunu çok yakında öğreneceğiz. Google 4 Ekim tarihinde bir etkinlik düzenleyecek, orada yeni Google uygulamasının özelliklerinde de bahsedilecektir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER