İpucu

Google Now nasıl aktif edilir ve kullanılır?

google now

Google’ın sanal asistan servisi olan Google Now, çıkışından yıllar sonra nihayet Türkiye’ye de geldi. Konumu ve dili Türkiye ve Türkçe olarak seçilmiş olan Google hesapları üzerinden Google Now’ı kullanmak artık mümkün. Bir Android telefonunda Google Now’ın nasıl etkinleştirildiğini ve kullanıldığını hazırlamış olduğumuz özel videoda anlatıyoruz.

Google Asistan özelliğini etkinleştirmek için öncelikle Google uygulamasını açmalısınız. Eğer varsa ana ekran tuşuna basılı tutarak veya sanal ana ekran ikonuna dokunup parmağı 1-2 saniye bekleterek bu uygulamayı açabilirsiniz. Açılışta size Now’ı etkinleştirmek isteyip istemediğiniz sorulacak. Bu soruya olumlu cevap vererek Google’ın Asistan servisini etkinleştirebilir ve hemen kullanmaya başlayabilirsiniz.

Now’ı elinizi telefona değdirmeden, “Ok Google” diyerek de kullanabilirsiniz. Bunun için Google uygulamasının sağ üst köşesindeki menü ikonuna dokunmanız, Ayarlar -> Ses bölümüne girerek Ok Google sayfası altından bu özelliği etkinleştirmelisiniz. Bu ayar altında yer alan her zaman dinleme özelliğini açtığınız takdirde telefonun herhangi bir ekranındayken “Ok Google” diye seslenerek Google Now’a hemen soru sorabilir veya sesli komut verebilirsiniz. Söz konusu özellik Samsung Galaxy S7’de çalışırken LG G5’te çalışmadığını gördük.

İLGİLİ HABERLER