Teknoloji

Google Now haberleri ve hava durumunu ayrı sekmede gösteriyor

google now

google nowGoogle Assistant’ın çıkmasıyla birlikte Google Now da biraz gölgede kalmışa benziyor. Ne var ki, aralarında Türkiye’deki kullanıcıların da bulunduğu birçok kullanıcının henüz Google’ın yeni yapay zekâ tabanlı asistanına erişimi bulunmuyor. Bu da Google Now’ın söz konusu kullanıcılar için hâlâ gözde olduğu anlamına geliyor.

Google da, Türkiye’de Google Asistan olarak da anılan servisin kalbinde hâlâ bir yeri olduğunu göstermek amacıyla, Google Arama uygulamasına bir güncelleme getirdi. Bununla birlikte Now’ın sunduğu bağlamsal bilgiler daha fazla ön plana çıkarılırken, uygulama kendi içinde de sekmelere ayrılarak yeniden düzenlendi.

Google Now, gayet karmaşık bir şekilde Google Arama uygulamasına bağlanmış, kullanıcılara ihtiyaç duyduklarında zamana bağlı ve ilgili bilgileri gösterme görevini üstlenmişti. Uçuş bilgiler, randevular, doğum günleri Google Now’ın sergilediği bilgiler arasında yer alıyor. Ancak Google Arama uygulaması gündemden başlıklar ve haberler gibi, Google’ın kullanıcıların ilgisini çekeceğini düşündüğü kişisel olmayan nesneleri de gösteriyor. Geçmişte tüm bilgiler tek bir sayfa üstünden sunulurken, bundan böyle daha farklı bir gösterim uygulanacak.

Güncellenmiş Google Arama uygulamasının iki sekmesi var. Bunlardan ilgi Haber Kaynağı adını taşıyor. Adından da anlaşılacağı üzere bu sekmede haberler ve güncel bilgiler gösteriliyor. Güncel bilgiler arasında hava durumu, borsa bilgileri ve kullanıcıların ilgisini çekecek diğer içerikler yer alıyor. Bunlar kullanıcıların Google’a verdikleri bilgiler veya arama alışkanlıklarına göre hazırlanıyor.

Diğer sekme ise Yakında adını taşıyor ve Google Now’ın temelini temsil ediyor. Bu bölümde kullanıcıların yakınlardaki etkinlikleri, anımsatıcıları ve yapılacaklar listeleri gibi özel bilgileri gösteriliyor.

Google Arama uygulaması dünya çapında dağıtıma sunuldu. ABD’deki kullanıcılar için ek bir özellik daha mevcut. Bu kullanıcılara Google’a, Haber Kaynağı bölümünde kartlarla gösterilen çeşitli başlıkları beğenip beğenmediklerini iletebiliyor. Bu özelliğin ilerleyen aylarda dünya çapındaki kullanıcılara ulaştırılması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER