Teknoloji

Google Nexus markasına veda edeceğinin işaretini verdi

google nexusGoogle’ın Pixel ve Pixel XL adını taşıyan yeni akıllı telefonlarını tanıtmasının ardından gözler uzun soluklu Nexus programının akıbetine çevrildi. 2010’da Nexus 10 ile hayata geçen program çerçevesinde bugüne kadar sekiz telefon, dört tablet ve iki medya oynatıcısı duyuruldu. Google Nexus markalı yeni bir ürün çıkarma konusunda hali hazırda bir planı olmadığını açıkladı. Bu açıklama, pek çok kişi tarafından Nexus programında yolun sonunun yaklaştığına dair bir işaret olarak niteleniyor.

Nexus programı çok sayıda yinelemeden geçse de, temelde Google’ın Android cihazlarının nasıl hazırlanması gerektiğini örneklendirdiği bir alan oldu. Android’in yeni sürümleri yayınlandığında ilk olarak Nexus akıllı telefon ve tabletlere gelirken, bu cihazlarda genellikle Google’ın yeni Android sürümüyle sunduğu yazılımsal özelliklerden faydalanmayı kolaylaştıran donanım özellikleri bulundu. Google Nexus programıyla fiyatlandırma konusunda da çeşitli deneyler gerçekleştirdi. Program çerçevesinde fiyatı 600 doları geçen üst segment akıllı telefonlar ile birlikte orta segmentte konumlanan daha uygun fiyatlı cihazlar da sunuldu.

Google Nexus cihazları genel kullanıcıyı yakalayamadı

Nexus telefon ve tabletler teknoloji meraklıları tarafından benimsense de, kamuoyu nezdinde aynı heyecanı oluşturamadı. Akıllı telefonun küresel satış kapsamının çok geniş tutulması bu durumun temel sebeplerinden biri. Öne çıkan bir diğer faktör ise telefonun satışı için operatör kanallarına ağırlık verilmemesi olmuştu. Nexus serisindeki son cihazlar ortalamanın üstünde olarak tanımlansa da, alış sürecinin sıkıntılı olması kullanıcıları genellikle başka cihazlara yöneltmişti.

Google yeni akıllı telefonları Pixel ve Pixel XL ile Nexus programında izlediğinden daha farklı bir yola giriyor. Yeni dönemde Google’ın beklentilerinin gerçekleşip gerçekleşmeyeceği ise zamanla anlaşılacak.

İLGİLİ HABERLER