Eğlence

Google Nexus Player’ın ön sipariş sürecini FCC sertifikasını almadan başlattı

nexus-player-1

Google’ın oturma odasını fethetme girişimleri sorunlarla karşılaşmaya devam ediyor. Şirketin bu yöndeki en son hamlesi olan Nexus Player’ın ön sipariş süreci geçtiğimiz cuma günü başlasa da, bu süreçte de bir problemin yaşandığı ortaya çıktı. Asus tarafından üretilen cihazın ABD Federal İletişim Komisyonu (FCC) tarafından onaylanmadığının ortaya çıkması nedeniyle Google ön sipariş sürecini sonlandırmak zorunda kaldı.

Ön sipariş sürecinin sonlandırılmasının ardından Google Play Store aracılığıyla yapılan açıklamada cihazın FCC tarafından onaylanmadığı ve bu onay gelene kadar satışların durdurulduğu ifade edildi. FCC diğer görevlerinin dışında elektromanyetik radyasyon yayan cihazların ABD’deki satışı için gerekli sertifikaların dağıtımını yapıyor.

Gerekli dokümanın 19 Ekim itibarıyla FCC sitesinde yayınlanmasının ardından Google, Nexus Player’ın ön sipariş sürecini yeniden başlattı. Cihazın dağıtımına 3 Kasım itibarıyla başlamayı planlayan şirketin bu tarih konusunda herhangi bir sapma yaşaması beklenmiyor.

Nexus Player’ın FCC’den onay sürecinde yaşanan karışıklığa neyin sebep olduğu ise henüz belirsizliğini koruyor. Şirketler genellikle FCC başvurularını ürünlerini duyurmadan önce yaparken, fotoğraflar ve ürünlere ilişkin detaylar belli tarihlere kadar gizli tutuluyor. Başvuruların erkenden yapılması sayesinde şirketler ürünlerinin satışına duyurudan kısa süre sonra başlayabiliyor. Google ve Asus’un Nexus Player’ın başvurusunu FCC’ye iletmek için fazla beklemiş olabileceği ihtimaller arasında yer alıyor.

Nexus Player Google’ın Android TV platformunu barındıran ilk ürün olma özelliğini taşıyor.

İLGİLİ HABERLER