Teknoloji

Google’ın yeni telefonları ”Nexus Imprint” parmak izi tarayıcısıyla geliyor

nexus-imprint-290915

Google’ın en yeni akıllı telefonları, kimlik doğrulama için yeni bir seçenekle birlikte geliyor. Nexus 5X ve 6P’nin tanıtıldığı etkinlikte sahneye çıkan Google’ın mühendislik şefi Dave Burke, ”Nexus Imprint” adını taşıyan parmak izi tarayıcının kimlik doğrulamak adına pürüzsüz bir yol sunacağını belirtti.

Burke, Nexus Imprint’in parmak izini 600 milisaniyenin altında bir sürede tanıyabildiğine dikkat çekerken, her kullanımda tarayıcının kendisini geliştireceğini de ifade etti. Yeni sensörün tüm ekosisteme açık olması, üçüncü taraf uygulamalar için de kolay doğrulama imkanı sağlıyor.

Nexus Imprint, cihazlarda tıpkı Apple’ın Touch ID’si gibi izole bir yapının içinde işleyecek. Bu izole işleyiş, parmak izlerinin çalınmasına yönelik zararlı yazılımların önünü baştan kesmeyi de amaçlıyor. Araştırmacılar, geçtiğimiz yaz düzenlenen Black Hat konferansında gerekli donanım bölünmesini sağlamayan parmak izi tarayıcılarının nasıl güvenlik açıklarına yol açabileceğini ortaya koymuştu.

Söz konusu donanım izolasyonunun sağlanması sayesinde Nexus Imprint ile bu tarz açıkların yaşanması neredeyse imkansız hâle geliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER