Manşetler

Google Nexus ve Android One telefonlarına istenmeyen çağrıları önleme özelliği getiriyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google nexus android one çağrı engellemeWeb sayfalarında ekranı kaplayan, hemen kapatılamayan reklamlar ve istenmeyen e-postalar pek çok internet kullanıcısını sinirlendiren unsurlar arasında yer alıyor. Ancak istenmeyen telefon çağrılarına maruz kalmak da en az bunlar kadar sıkıcı bir durum niteliği taşıyor. Günümüzde halen bu tarz çağrıların önüne geçilemese de, teknolojinin gelişimi sayesinde söz konusu çağrıları tespit etmek ve engellemek önemli ölçüde kolaylaşmış durumda. Google Nexus ve Android One cihazlarında bulunan telefon uygulamasına istenmeyen çağrıları engelleme özelliği getirerek kullanıcılarının işini kolaylaştırıyor.

Google’ın istenmeyen çağrıları engelleme özelliği oldukça kolay biçimde işliyor. Şirketin elinde hali hazırda oldukça fazla sayıda telefon numarasının yer aldığı bir veri tabanı bulunuyor. Bu telefon numaralarından Android üzerinde Caller ID hizmeti vermek için de faydalanılıyor.

Yeni özellik ise bir adım daha ileri gidiyor ve bilinen istenmeyen çağrı kaynaklarına ait numaraları da işaretliyor. Telefon uygulaması bunu yaparken numaranın gösterildiği yeşil bölüm kırmızı renge bürünüyor ve numaranın altına bir uyarı ekleniyor. Telefonu yanıtlama ya da yanıtlamama konusundaki nihai karar ise kullanıcılara bırakılıyor.

İstenmeyen çağrıları önleme sistemlerinin hiçbiri muhteşem çalışmıyor. Ancak kullanıcılar bu sistemlerin iyileşmesine katkıda bulunabiliyor. Eğer istenmeyen bir çağrı filtreden sıyrılmayı başarırsa kullanıcı çağrının geldiği numarayı işaretleyip veri tabanına kaydını sağlayabiliyor. Yanlışlıkla istenmeyen çağrı kaynakları arasına eklenen numaralar da aynı şekilde sistemden çıkarılabiliyor.

Google Nexus ve Android One telefonları dışında bu özelliği sunmuyor

Google’ın kullanıcılar için son derece işlevsel olan istenmeyen çağrı özelliğini sadece Nexus ve Android One telefonlarında sunması can sıkıcı olarak nitelenebilir. Ancak bunun Android cihaz üreticilerini de benzer özellikler geliştirme konusunda teşvik edebileceğini unutmamak gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER