Manşetler

Google Nexus telefonların Android ekranında değişiklikler yapacak

google nexus
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google nexusGoogle yeni nesil Nexus telefonlarının ana ekranında küçük ancak ilginç değişiklikler yapmayı planlıyor. Google’ın gelecek nesil telefonlarıyla birlikte dağıtılacak yazılımın erken versiyonunu gören Android Police sitesi değişikliklere dikkat çekiyor. Buna göre uygulama menüsü, Now paneli ve Arama bileşeninde değişiklikler olacak.

En dikkat çeken unsur, uygulama menüsünün ya da çekmecesinin bir butona tıklanarak açılmaması. Habere göre, kullanıcılar bunun yerine uygulama dock’unun herhangi bir noktasından yukarı doğru sürükleme yaparak uygulama çekmecesini açabilecek ve diğer uygulamaları görebilecek. Uygulama dock’u da biraz daha ayırt edilebilir hâle getirilecek, tıpkı iOS’tekine benzer şekilde, hafif bulanıklaştırma efektiyle uygulamalar dikkat çekici olacak.

google nexusDiğer iki değişiklik ise ekranın üst tarafıyla ilgili. Android Police, Google’ın Arama kutusunu üst satırdan kaldıracağını ve bunun yerine kaldırılamayan ve daha az kullanışlı olacak gibi görünen takvim bileşeni ekleyeceğini belirtiyor. Kenarda üstünde “G” harfi bulunan küçük bir sekme bulunacak, bunu sürükleyerek Google Now panelini açmak mümkün olacak. Ayrıca G butonuna tıklatarak Arama kutusu açılabilecek.

Çoğu Android kullanıcısı tarafından yararlı bulunan arama bileşeni yerine günü ve tarihi gösteren bir bileşen getirilmesi pek de mükemmel görünmüyor. Android Police, Google’ın kullanıcıları Now on Tap ve Now paneline eklenecek Google Assistant gibi servislere yöneltmek için bu değişiklikleri yapacağını düşünüyor.

Google’ın bu değişiklikleri gelecek Nexus telefonlarında sunmayı planladığı belirtiliyor. Bir süredir dedikoduları ortalıkta dolaşan telefonların HTC tarafından üretileceği belirtiliyor. Ayrıca bu telefonlar Android 7.0 Nougat ile yüklü olarak gelecek.

İLGİLİ HABERLER