Teknoloji

Google Nexus cihazlar için Android 7.1 betasını bu ay içinde yayınlayacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google nexusGoogle, Android Nougat için ilk geniş kapsamlı güncelleme niteliğini taşıyan Android 7.1’in geliştirici ön izlemesi ve herkese açık betasını ay içinde yayınlayacağını açıkladı. Android 7.1 betası Google Nexus 6P, 5X ve Pixel C cihazlarına yüklenebilecek. 20 Ekimde yurtdışında satışa sunulacak Pixel ve Pixel XL akıllı telefonlar ise kutusundan Android 7.1 ile çıkan ilk cihazlar olacak.

Pixel telefonlarında Google Assistant, Pixel Camera, Pixel Launcher ve 7/24 müşteri hizmetleri desteği gibi ayrıcalıklı özellikler bulunacak. Söz konusu özellikler, ana Android 7.1 sürümünde yer almıyor. Google Nexus ürünlerini yazılım güncellemeleri ve müşteri hizmetleri ile güncellemeye devam edeceğinin sözünü daha önce vermişti. Ancak Nexus cihazlarının Android güncellemelerine ilk ulaşan olma konusundaki ayrıcalıklı günleri artık sona ermiş durumda.

Android 7.1, Pixel telefonları dışındaki Android cihazlara da bazı yeni özellikler getirecek. Bu özelliklerden biri olan Night Light, Google’ın Apple’ın iOS’te sunduğu Night Shift özelliğine cevabı olarak tanımlanabilir. Daydream VR desteği ve dokunma ile ekran tepkiselliğinde yapılan optimizasyonlar da Android 7.1 güncellemesinin getirecekleri arasında bulunuyor. Android 7.1 ile yazılımcılar uygulamalarına çeşitli kısayollar da ekleyebilecek. Böylelikle kullanıcılar uygulamaların belli özellik veya bölümlerine doğrudan ana ekran üzerinden erişebilecek. Söz konusu özelliğin de akıllara Apple’ın 3D Touch’ını getirdiği söylenebilir.

Google Nexus cihazlarına Android 7.1’in tam sürümünü dağıtacağını açıklamadı

Google, Android 7.1’in tam sürümünü Nexus cihazlarına dağıtmaya başlayacağı zaman konusunda şimdilik bilgi vermedi. Ancak beta sürüm için Nexus sahiplerinin fazla beklemeyecek olması önemli bir gelişme niteliği taşıyor. Beta sürüme ulaşmak için Android beta programına kayıt olmak gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER