Teknoloji

Google Nexus 8’in izine sevkiyat belgelerinde bir kez daha rastlandı

google-nexus-8-zauba-080714

Bazı çevreleri Nexus serisi için yolun sonunun gözüktüğünü iddia etse de; Google böyle bir niyeti olmadığını, akıllı telefon ve tabletlerdeki Android vizyonunu göstermek için kullandığı seriyi şu an için sonlandırmayacağını açıklamıştı. Üst sınıf tablet Nexus 9’a dair dedikodular ivme kazanırken, sevkiyat belgeleri de bir süredir konuşulan Nexus 8’in varlığına işaret ediyor.

Hint menşeili kargo takip sitesi Zauba’da yer alan bir sevkiyat belgesinde ”Nexus 8, Nexus 7’ye benzer prototip tablet” ve ”Nexus 8 prototip tablet” olarak tanımlanan iki ürün görülüyor. Sevkiyatların 30 Haziran ve 4 Temmuz tarihlerinde gerçekleştiğini belirten Zauba, Nexus 8’in fiyatının 16000 rupinin (570 TL) üzerinde olacağını iddia ediyor.

Geçmişte henüz duyurulmamış ürünlere dair pek çok detayı açıklayan Zauba, Nexus 8’e dair başka bir detay vermiyor. Halihazırda Nexus 9’a dair dedikoduların da etrafta dolaşması Nexus 8 ve 9’un aynı ürün olabileceği ihtimalini akıllara getirse de, mevcut veriler altında Google’ın iki farklı Nexus tableti piyasaya sürmesi olası gözüküyor.

İLGİLİ HABERLER