Teknoloji

Google Nexus 6’yı görücüye çıkardı

google-nexus-6-3

Google en yeni Android sürümü Android 5.0 Lollipop ile birlikte Nexus serisinin en yeni akıllı telefonu Nexus 6’yı da duyurdu. Yeni işletim sisteminin özelliklerini en iyi biçimde yansıtmak amacıyla tasarlanan akıllı telefon, 6 inç’lik ekranıyla bugüne kadarki en büyük ekranlı Nexus telefonu olma özelliğini taşıyor. Boyutuyla hem iPhone 6 Plus’ı hem de Samsung Galaxy Note 4’ü geride bırakan Nexus 6’nın Quad HD ekranı büyüklüğüne rağmen keskin bir görüntü sunuyor. Qualcomm Snapdragon 805 işlemci, 13 megapiksel arka kamera, 2 megapiksel ön kamera, 3220 mAh kapasiteli pil, ön tarafta bulunan çift hoparlör ile 32 veya 64 GB dahili hafıza seçenekleri Nexus 6’nın özellik listesini oluşturuyor. Google cihaz için beyaz ve mavi olmak üzere iki farklı renk seçeneği sunuyor.

Nexus cihazları daima mevcut akıllı telefonların iyileştirilmiş versiyonları olarak ortaya çıkmıştı. Örneğin Nexus 5 LG G2’nin üzerine inşa edilirken, Nexus 6 ilhamını Motorola Moto X’ten alıyor. Tıpkı Moto X’te olduğu gibi, Nexus 6’da da metal bir çerçeve, yuvarlak bir flaş halkası ve hatta bir Motorola logosu bulunuyor.

Nexus 6 kutusundan Android 5.0 Lollipop işletim sistemiyle birlikte çıkacak. Lollipop ilk olarak geçtiğimiz haziran ayında gözler önüne çıkmış ve Google’ın Material Design adını verdiği yeni tasarım dili de bu sürümle birlikte hayata geçmişti. Lollipop’un pil koruma özelliği sayesinde cihazın pil ömrünün üzerine 90 dakika daha eklenebiliyor. Buna ek olarak, Motorola’nın Turbo Chargers özelliğini barındıran Nexus 6’yı 15 dakika içinde 6 saat yetecek kadar şarj edebiliyor. ABD’de 29 Ekimde ön siparişe çıkacak olan Nexus 6’nın sevkiyatı kasım ayında başlayacak.

İLGİLİ HABERLER