Manşetler

Google Nexus 5X tanıtıldı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Yaklaşık iki yıl önce LG ve Google işbirliğiyle çıkan ve bir hayli başarılı olan Nexus 5 yeni bir formda geri döndü. Nexus 5X ile birlikte Google ve LG iki yıl aradan sonra yeni bir Nexus telefonu için yeniden işbirliği yapmış oldu.

Huawei’nin Nexus 6P’si ile birlikte duyurulan Nexus 5X, Google’ın en yeni Android işletim sistemi sürümü, Android 6.0 Marshmallow ile birlikte çalışıyor.

Google, Nexus 5X’in üstün performansı makul fiyatla sunduğununa dikkat çekiyor. Qualcomm’un Snapdragon 808 işlemcisini barındıran bu telefonun teknik özellikler listesine bakıldığında kullanıcıların ihtiyaçlarını karşılayan, fazla aşırıya kaçmayan unsurları görüyoruz.

Nexus 5X’te 1080p ekran var ve bu ekran Gorilla Glass 3 ekran camıyla korunuyor. 12 megapiksel çözünürlük destekli yeni kamera 1.55 mikron uzunluklu pikseller barındırıyor ve 4K video kayıt yeteneğine sahip. USB-C şarj konnektörü de mevcut.

Önceki Nexus cihazlarına göre, Nexus 5X’teki en önemli yenilik arkada bulunan parmak izi sensörü. Güvenliğin ön planda olduğu özellik ve servislerin akıllı telefonda kullanılabilmesi için parmak izi doğrulama sisteminin mükemmel fırsatlarını fark eden Apple, Samsung ve bunun gibi diğer üreticiler arasına katılan Google, parmak izi tarayıcı sistemini Nexus Imprint olarak adlandırıyor.

Nexus Imprint’in parmak izinizi tanıması sadece 600 ms sürüyor. Google, sistemin parmak izi hakkında eşsiz nitelikleri daha fazla şekilde öğrenmesiyle birlikte daha iyi performans göstereceğini iddia ediyor. Nexus Imprint ve 12 megapiksel kamera, Nexus 5X ve Nexus 6P’nin paylaştığı ortak teknik özellikler.

Nexus 5X ve 6P'nin ortak özellikleri
Görsel: The Verge

Kamerayı etkinleştirmek için güç butonuna iki kez tıklatmak yeterli oluyor, tıpkı bu yılın Samsung Galaxy cihazlarında ana ekran tuşuna art arda iki kez basılmasının kamera uygulamasını açması gibi. Google Now on Tap, Android’in pil tasarrufu sağlayan Doze modu ve Android Marshmallow’un diğer bütün ilgi çekici yeni özellikleri de Nexus 5X’te bulunuyor.

Google Nexus 5X’in ABD fiyatını 379 dolar olarak belirledi. Büyük kardeş Nexus 6P ise 499 dolarlık fiyat etiketi taşıyor. Her iki cihaz da SIM kilidi olmaksızın satılacak. Nexus ön siparişleri ABD için bugün itibarıyla başlıyor. Ayrıca Google bugün yeni bir Nexus Protect garanti programını da tanıttı. 69 dolar karşılığında Nexus 5X bütün mekanik bozulmalara veya kazara zarar görmelere karşı korunuyor. Program dahilinde bozulan Nexus 5X tamire gönderildiğinde, geri gelinceye kadar kullanılmak üzere başka bir Nexus 5X veriliyor.

İLGİLİ HABERLER