Teknoloji

Google Motorola’nın set üstü kutu birimini 2.35 milyar dolar karşılığında Arris’e sattı

Google, Motorola’nın set üstü kutularını üreten Motorola Home’u 2.35 milyar dolar toplamında natkit ve hisse karşılığında Arris Group’a sattığını açıkladı. Google, Motorola’nın set üstü kutu birimini satacağını açıkladıktan sonra potansiyel alıcıları beklemeye başlamıştı. Set üstü kutu üretimi gerçekleştiren Motorola Home, bu kutuları kablolu yayın servis sağlayıcılarına satıyordu. Satış sürecinde öne çıkan şirketlerden biri olan Arris, Pace’le rekabet içine girmişti.

Google, iki taraf arasında varılan anlaşma doğrultusunda Arris’ten 2.05 milyar dolar nakit ve 300 milyon dolar değerinde Arris hissesi alacak. Böylelikle Google, Arris’in yaklaşık olarak yüzde 15.7’sine sahip olacak. Motorola Home’un sahibi konumuna gelen Arris, Motorola Mobility’ye ait patentleri lisanslama hakkına da erişti.

Google’ın Motorola Home’un satışından 1.5 ila 2.5 milyar dolar arası bir gelir elde edeceği öngörülüyordu. Nihai rakama bakınca öngörülerin isabetli olduğu anlaşılıyor. Arris’in Motorola Home teknolojisini kablo servis sağlayıcılarına sunduğu mevcut hizmetleri geliştirmekte kullanacağı düşünülüyor. Satışa ilişkin değerlendirmede bulunan Motorola Mobility CEO’su Dennis Woodside, endüstrinin en büyük teknoloji dönüşümlerinden birine şahitlik ettiğini belirtti. Arris ve Motorola’nın işbirliği içinde yenilikleri hızlandıracağını dile getiren Woodside, böylelikle hem servis sağlayıcılarının ihtiyaçlarını hem de kullanıcıların taleplerini karşılamayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Motorola Home, Motorola Mobility’ye kıyasla daha kârlı bir iş olsa da Google tarafından yapılan planlamada kendisine yer bulamamıştı. Google’ın birime alıcı bulmakta zorlandığı yönünde haberler çıkmış, hatta Google’ın potansiyel alıcılara mali destekte bulunabileceği de söylenmişti. Mevcut duruma bakıldığında Google’ın böyle bir destekte bulunmasına gerek kalmadığı anlaşılıyor. Anlaşmanın 2013’ün ikinci çeyreğinde tamamlanması bekleniyor.

İlgili >> Arris

İLGİLİ HABERLER