Teknoloji

Google Motorola’da 1200 kişiyi daha işten çıkaracak

Google Motorola Mobility’yi satın almasının ardından geçtiğimiz ekim ayında 4 bin kişiyi işten çıkararak toplam iş gücünde yüzde 20’lik bir kesintiye gitmişti. Görünen o ki, yeniden yapılanma çalışmaları çerçevesinde atılan bu adımlar Google için yeterli olmadı. The Wall Street Journal’ın haberine göre, şirket Motorola Mobility’de 1200 kişiyi daha işten çıkaracak. Bu rakam şirketin toplam çalışan sayısının yüzde 10’dan fazlasına tekabül ederken, şirketle yolları ayrılacak olanların ABD, Çin ve Hindistan ofislerinden seçileceği belirtildi.

motorola-logo-030412

The Wall Street Journal’a konuşan bir Motorola yöneticisi, bu işten çıkarmaların geçtiğimiz yaz duyurulan kararların bir devamı olduğunu dile getirdi. Çalışanlar açısından durumun zorluğunun farkında olduklarını söyleyen yönetici, zorlu geçiş sürecinde çalışanlara yardımcı olmaya kararlı olduklarını sözlerine ekledi.

Gazetenin ulaştığı bir şirket içi e-postada yer alan ifadelerse alınan kararın gerekçesini net bir biçimde ortaya koyuyor. Söz konusu e-postada şirketin maliyetlerinin çok yüksek olduğu, şirketin rekabetçi olmadığı pazarlarda faaliyet gösterdiği ve şirketin para kaybettiği açıkça belirtiliyor. Aynı e-postada şirketin yakın zamanda görücüye çıkacak yeni ürünlerinden oldukça ümitli olduğu, ancak bu süreçte halen belli zorluklarla karşılaşılabileceği ifadesi de yer alıyor.

İlgili >> The Wall Street Journal

İLGİLİ HABERLER