Teknoloji

Google mobil uyumlu web sitelerini arama sonuçlarında ön plana çıkarmaya başladı

samsung-galaxy-s6-ve-s6-edge-inceleme-00060

Google bundan böyle arama sonuçlarında mobil uyumlu sitelere daha fazla önem verecek, en azından kullanıcılar akıllı telefonlarıyla arama yaptıklarında. Küçük ekranlı cihazlar için optimize edilmiş web siteleri sonuçlarda, masaüstünde daha iyi görünecek şekilde tasarlanmış web sitelerinden daha önde çıkacak. Söz konusu değişiklik sadece mobil cihazlar üzerinden gerçekleştirilen aramaları etkileyecek.

Google geçtiğimiz şubat ayında söz konusu planını açıklamış ve geliştiricilere hazırlanmaları için belirli bir süre tanımıştı. Söz konusu uygulama 21 Nisan tarihinden itibaren hayata geçirildi.

Google konuyla ilgili olarak yayınladığı blog yazısında bundan böyle mobil cihazları üzerinden arama yapanların ekrana düzgün şekilde yerleştirilmiş, tıklatma veya yakınlaştırma yapmaya gereksinim bıraktırmayacak, kaliteli ve ilgili sonuçlarla karşılaşacağını kaydetti. Değişiklik Google’ın faaliyet gösterdiği bütün ülkelerde, bütün dillerde geçerli oluyor.

Google bu mobil uyumlu güncellemenin her bir arama sorgusunu etkilemeyeceğinin de altını çizdi. Eğer bir sitede belirli bir anahtar kelime veya terimle ilgili daha isabetli içerik varsa, bu site mobil uyumlu olmasa bile arama sonuçlarında daha üstte çıkabilecek. Tablet ve büyük ekranlı cihazlar PC’lere biraz daha yakın deneyim sunduğu için, mobil uyumlu arama sonuçları uygulaması bu cihazları kapsamayacak. Değişiklikler sadece akıllı telefonlardaki sıralamaları etkiliyor.

Tabii ki, bu değişiklik mobil cihazlar üzerinden sitelere gelecek trafiği önemli oranda etkileyecektir. Sayfaları mobile uyumlu olan siteler bu değişiklikten önemli kazanç sağlayabilirler. Eğer web sitenizin mobil uyumlu olup olmadığından emin değilseniz, Google’ın özel test aracından yararlanarak bunu görebilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER