Teknoloji

Google mobil uygulaması kısayollarla bilgiye hızlı biçimde ulaşma imkanı sunuyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google mobilGoogle mobil uygulamasına sürekli olarak yeni özellikler eklemeye ve uygulamanın kapsama alanını “arama” özelliğinin ötesine taşımaya devam ediyor. İnternet devi, geçtiğimiz yıl uygulamanın hem iOS hem de Android versiyonuna çift aşamalı doğrulama özelliğini getirmişti. Uygulama şimdi de kendisine ait bir web uygulaması başlatıcısına kavuştu.

Google yeni özelliği “dokunulabilir kısayollar” olarak tanımlıyor. Bu özellik sayesinde Google Çeviri gibi web uygulamalarına hızlı biçimde erişilebiliyor, hatta yazı-tura atışı bile yapılabiliyor.

google-mobil-210317-2Kısayollar hâli hazırda Google’ın kart tabanlı arayüzüne yerleştirilmiş biçimde sunuluyor. Eğlence, spor skorları, yakındaki ATM’ler ve restoranlar gibi bölümlere de bu kısayollar sayesinde vakit kaybetmeden ulaşmak mümkün oluyor.

Google mobil uygulamasının Android versiyonunda daha fazla kısayol sunuluyor

“Dokunulabilir Kısayollar” Google mobil uygulamasının hem iOS hem de Android versiyonunda bulunacak. Ancak Android uygulamasında para birimi dönüştürücü, Solitaire, bahşiş hesaplayıcı gibi araçlara erişim sağlayan kısayollar da yer alacak.

İLGİLİ HABERLER