Teknoloji

Google mobil aramalar için özel sonuçlar gösterecek

google mobil aramaBirkaç ay sonra, aynı terimle telefon ve bilgisayar üzerinde yapılan Google aramalarında farklı sonuçlara ulaşılabilir. Bunun nedeni ise, internet devinin mobil web sitelerini ayrıca indeksleyecek olması. Search Engine Land sitesinde yer alan habere göre, şirket söz konusu fikir üzerinde geçtiğimiz yıldan bu yana çalışıyor. Mobil kullanıcı sayısının sürekli artması, Google’ı sonunda böyle bir hamle gerçekleştirmeye ikna etmişe benziyor.

Dijital pazarlama konferansında konuşan Google trend analisti Gary Illyes de söz konusu haberi doğruladı. Illyes, şirketin masaüstü indeksine sahip olmayı sürdüreceği konusunda güvence vermeyi de ihmal etmedi.

Google mobil arama sonuçları konusundaki çalışmalarına bir süredir devam ediyor

Google mobil arama sonuçları konusunda kullanıcılarına daha iyi hizmet sunmak adına uzun süredir çeşitli çalışmalar yürütüyor. İnternet devi, bu çalışmalar doğrultusunda web sitelerini mobile daha uygun hâle gelmeleri konusunda da teşvik ediyor. Mobil arama sonuçlarında mobil optimizasyonu yapılmış web sitelerini öne çıkaran Google, Hızlandırılmış Mobil Sayfalar’ı da sonuçlarda ayrıca işaretliyor. Böylelikle kullanıcılar hangi sayfanın hızlı biçimde yükleneceğini ve içeriğe en hızlı biçimde nereden ulaşılacağını görebiliyor.

İnternet devinin bu yönde adımlar atması ise kulağa pek şaşırtıcı gelmiyor. Hatta kimi çevreler, Google’ın mobile uygun adımlar atma konusunda ağır davrandığını bile savunuyor. Akıllı telefonların etkisinin her geçen gün arttığı ve PC sevkiyatlarının iki yıldır azaldığı bir ortamda mobile özel veya odaklı yaklaşımlar bir gereksinim haline geliyor.

İLGİLİ HABERLER