Manşetler

Google mobil arama sonuçlarında mayıs ayında düzenleme yapacak

google mobil arama

Google, bir açıklama yaparak önümüzdeki mayıs ayında mobil arama sonuçlarında küçük iyileştirmeler gerçekleştireceğini duyurdu. Mayıs ayının başından itibaren Google mobil arama gerçekleştiren kullanıcılara gösterdiği sonuçlarda, mobil uyumlu sayfaları üst sıralara çıkaracak. Böylelikle akıllı telefon veya tablet kullananlara gösterilen mobil uyumlu web sayfalarının sayısı artmış olacak. Ancak bu durum yayıncılar açısından uyum sağlamaları gereken yeni bir değişiklik anlamına geliyor.

Google, arama sonuçlarında yapmayı planladığı değişikliği kısa bir açıklamayla duyurdu. İyi ve alakalı sonuçlar almanın kullanılan cihazlara bağımlı olmaması gerektiğini savunan şirket, arama sonuçlarında mobil uyumluluğunu ilk kez geçtiğimiz yıl itibarıyla gündemine almıştı. Önümüzdeki mayıs ayında gerçekleştirilecek düzenleme, şirketin geçtiğimiz yıl başladığı hamlenin devamı niteliğini taşıyor.

İnternet devinden yapılan açıklamada, değişikliğin “sıralama sinyali” değerini artıracağı ve akıllı telefon ya da tablet kullanıcılarına mobil uyumlu sitelerden alınan daha ilgili sonuçların gösterilmesini sağlayacağını belirtti. Şirket, halihazırda mobil uyumlu bir web sitesine sahip olan yayıncıların değişiklikten dolayı endişe etmeleri gerekmediğini ve yapılacak değişikliğin söz konusu kullanıcı grubunu etkilemeyeceğini vurguladı.

Google, endişeli yayıncıları “Mobil Uyumluluk Testi”ne ve “Webmaster Mobil Rehberi”ne yönlendirerek sitelerinin mobil uyumluluk derecesini ve gerçekleştirmeleri gereken iyileştirmeleri kontrol edebiliyor. Şirket, içerik bakımından güçlü web sitelerinin mobil uyumlu sayfaları olmasa bile mağdur edilmeyeceklerinin sözünü verdi ve önceliğin halen içerikte olduğunun altını bir kez daha çizmiş oldu.

İLGİLİ HABERLER