Teknoloji

Google Meet ile şirketlere video konferans için yeni bir araç sunuyor

google meetGoogle’ın portföyünde hâli hazırda oldukça fazla sayıda haberleşme uygulaması bulunuyor. Ancak bu durum şirketi yeni uygulamaları faaliyete geçirmekten alıkoymuyor. Google Meet ile bu sefer profesyonel çalışanlara video konferans için yeni bir araç sunuyor.

Hangouts çatısı altında konumlanan Meet, G Suite kullanıcılarına yüksek çözünürlüklü video konferans görüşmeleri başlatma veya görüşmelere katılma imkanı sunuyor. Meet’in ilk olarak iOS ve web üzerinden hizmet vermeye başlayacağı düşünülmüştü. Ancak uygulamanın iTunes App Store’dan da çekilmesi, servisin iOS, Android ve web üzerinde eş zamanlı olarak faaliyete geçeceğini düşündürüyor. Bu noktada web sitesinin hâlâ erişilebilir olduğunu belirtmekte fayda var.

google-meet-060317-2TechCrunch’ta yer alan habere göre, Meet’in masaüstü versiyonunda kullanıcılar gerekli kodu girerek video konferanslara dahil olabilecek. Buna ek olarak, takvimdeki görüşmeler de masaüstünden görülebilecek. Ancak masaüstünden yeni bir video konferans başlatmak mümkün olmayacak.

google-meet-060317-3Meet’in iOS versiyonuna ait bazı özellikler ise uygulama geri çekilmeden önce ortaya çıkmıştı. Video konferansa katılamayanlar için sesli katılım ile Gmail ve Google Takvim entegrasyonu gibi özelliklerin varlığı dikkat çekmişti.

Google Meet ile Amazon ve Microsoft’un karşısına çıkıyor

Google, yeni video konferans platformuyla Amazon’un bir süre önce duyurduğu Chime’a ve Microsoft’un Skype’ına rakip oluyor. G Suite ile entegre biçimde çalışması, Google Meet’in kısa sürede daha fazla kişiye ulaşması ihtimalini yükseltiyor. Hâli hazırda 3 milyon şirket Google’dan kurumsal hizmet alıyor.

İLGİLİ HABERLER