Manşetler

Google Maps haritalar servisi Türkiye için büyük yenilikler getiriyor

google-haritalar-ios-turkiye-131115

Google’ın haritalar servisi Google Maps uzun zamandır Türkiye’deki kullanıcılara hizmet veriyor. Ne var ki, kullanıcılar Google Maps’in bütün özelliklerinden tam anlamıyla yararlanma fırsatı bulamıyordu.

Örneğin trafik bilgileri Türkiye’ye kapalıydı, aynı zamanda sesli navigasyon özelliği de Türkiye yolları için çalışmıyordu. Buna ek olarak uzun zamandır iOS kullanıcılarına sunulan Google Maps uygulaması Türkiye App Store’unda bulunmuyordu, bu nedenle Türkiye’deki iPhone, iPad kullanıcıları Google Maps uygulamasından doğrudan yararlanamıyordu.

Google Maps iOS ve Android uygulamalarına gelen son güncellemelerle birlikte Türkiye’deki kullanıcıları ilgilendiren büyük yenilikler geldi.

GOOGLE MAPS iOS UYGULAMASI TÜRKİYE’DEKİ KULLANICILARA AÇILDI

Öncelikle Google Maps haritalar uygulaması iTunes App Store’un Türkiye şubesi üzerinde de listelenmeye başladı. App Store’da Google Maps haritalar uygulamasını arattığınız takdirde arama sonuçlarında görecek ve Türkiye üzerinden açılmış olan Apple kimliğinizi kullanarak indirme fırsatı elde edeceksiniz.

Öte yandan Google Maps güncellemesinin bir başka önemli yeniliği iOS ve Android kullanıcıları için anlık trafik bilgilerini getirmesi oldu. Uzun zamandır yurt dışında kullanılabilen, ancak Türkiye’de kapalı olan bu özellik sayesinde şehir içi ve şehirlerarası karayollarının yoğunluk durumunu renk kodları eşliğinde görmek mümkün oluyordu. Yandex, Google’dan önce davranmış ve Yandex.Trafik servisi altında Türkiye’deki yollar için yoğunluk bilgilerini sunmaya başlamıştı. Google da trafik bilgisi özelliğini Türkiye’ye getirerek Yandex’e bu alanda en sonunda rakip hâline geliyor. Böylelikle trafikteki kullanıcıların, özellikle İstanbul’dakilerin elinde trafik yoğunluğu durumunu kontrol etmek için İBB Trafik ve Yandex.Haritalar uygulamasının yanında Google Maps gibi sağlam bir alternatifi daha oluyor.

SESLİ NAVİGASYON VE TRAFİK BİLGİLERİ ARTIK TÜRKİYE’DE

Google Maps güncellemesinin üçüncü önemli yeniliği de Türkiye’deki iOS ve Android kullanıcılarına sesli navigasyon hizmetini sunmaya başlaması. Google, bu hizmetin henüz beta aşamasında olduğunu ve düzgün çalışmayabileceğini Google Maps uygulaması içinde belirtiyor. Sesli navigasyonun Türkiye’ye gelmesiyle birlikte bundan böyle gideceğiniz bir nokta için sesli yol yardımını Google’dan alabilirsiniz. Apple, uzun zamandır Apple Haritalar üzerinden sesli navigasyon hizmetini sunuyordu. Google da bu servisini Türkiye’ye getirerek Apple’ın karşısına bir alternatif olarak dikilmiş oluyor.

Google Maps Türkiye kullanıcıları önemli yenilikleri kazanmakla birlikte, toplu taşıma gibi önemli bir Google Maps özelliğinden yoksun kalmaya devam ediyor. Ancak ilerleyen zamanlarda o hizmetin de eklenmesini bekleyebiliriz.

Google Haritalar servisi ile ilgili son zamanlarda Türkiye’deki kullanıcıları epey sevindiriyor. Şirket geçtiğimiz haftalarda Google Street View özelliğini Türkiye’de kullanıma açmış, böylelikle Google Maps haritalar uygulaması üzerinden sokakların ve mekanların 360 derece görüntülerine bakma fırsatı sunmuştu.

İLGİLİ HABERLER