Manşetler

Google Latitude ve Rehber iOS uygulamalarını güncelledi, konum bildirme ve 30 dil desteği ekledi

Google’ın Latitude ve Places adlı servislerinin Android uygulamaları geçtiğimiz haftalarda gelen güncellemeyle birlikte kullanıcılara bulundukları konumu herkese duyurma fırsatı vermeye başlamıştı. Arama devi şimdi aynı fırsatı iOS tabanlı cihaz kullanıcılarına sunuyor.

Google Latitude uygulamasının iOS versiyonunun güncellenmiş sürümü iOS 4 veya üstü bir yazılımla çalışan herhangi bir i-cihazında çalışabiliyor. Bu arada Google Places’ın iOS uygulaması da, aralarında Türkçe de olmak üzere, 30 dilde hizmet vermeye başladı. Ayrıca bu uygulamaya eklenen “kayıtlı yerler” özelliği sayesinde en sevdiğiniz yerlerin kaydını cihazınızda tutabilirsiniz.

Herşey güzel hoş da, Google’ın Latitude ve Places iOS uygulamaları Türkiye’ye özel App Store mağazasında yer almıyor. Eğer ABD mağazasına özel bir hesabınız varsa bu uygulamalara erişmeniz mümkün. Umarız Google’ın bu güzellikleri en kısa sürede Türkiye’deki mağaza üzerinden daha fazla kişiyle buluşur. Bu konu hakkında gözümüzü açık tutmaya devam edeceğiz.

İlgili – Google Mobile Blog

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER