Eğlence

Google kullanıcılara kendi videolarını oynatmalarına izin veren Chromecast uygulamasını engelledi

google chromecast
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Chromecast’in kullanıcıların kendi cihazlarında yer alan video veya şarkıları TV ekranına yansıtmasıyla ilgili net bir tablo ortaya koymuş değil. ABD’de 35 dolara satılan bu yonga Chrome internet tarayıcısı aracılığıyla bilgisayardaki multimedya içeriklerini oynatma konusunda kısıtlı olsa da destek sunuyor, ancak mobil cihazlarda benzer bir imkanı göremiyoruz.

google-chromecast-inceleme00015

İşte bu moktada ortaya çıkan AllCast (AirCast olarak da biliniyor) adlı bir Android uygulaması kullanıcıların mobil cihazlarındaki dosyaları Chromecast aracılığıyla TV ekranına yansıtmaya izin veriyordu. AllCast sayesinde telefonun galerisinde, Dropbox veya Google Drive’da saklanan dosyaları oynatmak mümkün oluyordu. Uygulamanın geliştiricisi Koushik Dutta Chromecast’in kodlarında tersine mühendislik uygulayarak bunu mümkün kılmuştu. Uygulamasının birkaç beta sürümünü çıkaran Dutta artık Google Play’e de giriş yapmaya hazırlanıyordu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Google Chromecast İncelemesi

Ne var ki, Google’ın Chromecast için çıkardığı bir güncelleme Dutta’nın planlarını altüst etti. Dutta, bu güncellemenin bizzat kendi çalışmalarını engellemek için yapıldığına inanıyor. Chromecast’in bağımsız geliştiricileri destekleyecek bir cihaz olmadına inanan Dutta, politikanın da yalnızca onaylanmış içeriklerin cihaz aracılığıyla oynatılmasına izin verecek şekilde hazırlandığını kaydetti. Chromecast şu anda Google Play multimedya mağazası, Netflix ve YouTube üstünden içeriklerin oynatılmasına izin veriyor.,

İlgili >> The Verge, Google+ (Koushik Dutta)

İLGİLİ HABERLER