Teknoloji

Google kişiselleştirilmiş arama sonuçlarına kasırga ipuçları ekliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google Personal Search

Google, kullanıcıları büyük fırtınalar konusunda daha iyi uyaracak ve bilgilendirecek yeni özelliklerini hafta içinde duyurdu. ABD’de kasırga mevsiminin başlaması ve Katrina Kasırgası’nın 10. yılı nedeniyle geliştirilen yeni özellikler, bir blog yazısı aracılığıyla kamuoyuyla paylaşıldı.

Yeni özellikler çerçevesinde kasırgalar veya fırtınalar hakkında arama yapan kullanıcılar, karşılarında kendi konumlarını ve fırtınaları gösteren haritalar bulacaklar. NOAA verileriyle güncellenen detaylı tahminler ve görsel unsurlar barındıran haritalara duruma özel acil durum ipuçları da eşlik edecek.

Örneğin, fırtınanın mevcut konuma yaklaşmasına belli bir zaman varsa acil durum seti hazırlama konusunda bilgiler aktarılacak. Fırtına iyice yaklaştığı takdirde ise korumaya yönelik ipuçları ve olası elektrik kesintilerine karşı telefonun şarj edilmesini söyleyen hatırlatma mesajları sonuçlarda gösterilecek.

google-firtina-uyari-290815

Kullanıma sunulan yeni özellikler, Google’ın hava durumu tahminlerini ve kamusal uyarı sistemini geliştirme insiyatifinin en son halkasını teşkil ediyor.

İLGİLİ HABERLER