Teknoloji

Google kablosuz veri paylaşımına odaklanan Bump’ı satın aldı

Bump’ın kurucusu ve CEO’su David Lieb şirketin blogu üzerinden yaptığı bir açıklamayla Bump’ın Google tarafından satın alındığını duyurdu. Kullanıcılara dosya paylaşımı için çeşitli yöntemler sunan uygulama özellikle telefonları birbirine dokundurarak kişi ve fotoğraf paylaşımına izin vermesiyle tanınıyor. Bump’ın normalde bu tarz veri transferleri için kullanılan NFC teknolojisine dayalı bir uygulama olmaması ise servisi farklı kılıyor.

bump-logo-170913

Şirket internet sitesinin ”Sıkça Sorulan Sorular” bölümünde uygulamanın temel çalışma mantığına açıklık getiriyor. Cihazda çalışan uygulama ve buluttaki sunucularda çalışan akıllı eşleme algoritması Bump’ın iki temel parçasını oluşturuyor. Telefonda bulunan uygulama fiziki çarpmayı hissetmek için telefonun sensörlerinden faydalanıyor ve bu bilgiyi buluta gönderiyor. Eşleme algoritması ise telefonlardan gelen bu bilgileri işleyerek aynı çarpmayı hisseden iki cihaz arasında bağlantıyı kuruyor. Daha sonra da veri transferi için gereken rota oluşturuluyor.

2011’de 60 milyon indirme sayısına ulaşan Bump, geniş kullanıcı tabanını gelire dönüştürme konusunda aynı başarıyı gösteremedi. Şirket 2012’nin temmuz ayında toplu fotoğraf paylaşımı için Flock adından bir servis duyursa da, hedeflenen ilgiye ulaşamadı. Şu ana kadar 20 milyon doların biraz altında bir fon elde edebilen Bump için Google’a satış bir tür yumuşak iniş anlamına geliyor. Yapılan açıklamada Bump ve Flock’un şimdilik aktif pozisyonlarını koruyacakları belirtildi. Google’ın önümüzdeki dönemde Bump’ın kablosuz paylaşım özelliklerini kendi ürün ve servislerine entegre edeceğini söylemek ise pek yanlış olmayacaktır.

İlgili >> Bump

İLGİLİ HABERLER