Bilim

Google Johnson & Johnson ile robot cerrahi platformu inşa ediyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google-logo-280613

Google, robot cerrahi platformu geliştirmek için tıp ve ilaç sektörünün önemli oyuncularından Johnson & Johnson ile birlikte çalışıyor. Johnson & Johnson tarafından yapılan açıklamada Google ile Johnson & Johnson’un ameliyat teknolojilerine odaklanan birimi Ethicon’un robot cerrahi platformu geliştirme adına uzmanlıklarını ve teknolojilerini paylaşacakları belirtildi.

İşbirliğinin neleri kapsadığı veya şirketlerin masaya neleri koyduğu henüz bilinmiyor. Robot cerrahi akıllara otonom olarak hareket eden makineleri getirse de, genellikle doktorların bir bilgisayar ekranı üzerinden robotları yönetmesi anlamına geliyor. Robotların dahil olduğu cerrahi operasyonlar kimi zaman çeşitli sorunları beraberinde getirse de, ulaşılması güç bölgelere müdahaleler daha kolay yapılabiliyor. Johnson & Johnson da robot teknolojileri sayesinde operatörlerin ameliyat üstündeki kontrollerinin daha etkili hâle gelebileceğine vurgu yapıyor.

Johnson & Johnson ile ortaklık Google adına yeni bir gelişme olsa da, şirket medikal girişimlere olan ilgisini daha önceden ortaya koymuştu. Geçtiğimiz yıl sağlık verisi servisi Google Fit’i duyuran şirket, aynı zamanda kanser ve diğer ölümcül hastalıklara karşı tedavi geliştirmek için ilaç şirketi AbbVie ile ortaklığa gitmişti. Google ile Johnson & Johnson arasında işbirliğine dair detayların önümüzdeki aylarda ortaya çıkması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER