Teknoloji

Google mühendis alımlarında arama sonuçlarına gizlenen bir testi kullanıyor

A Google logo is seen at the entrance to the company's offices in Toronto

Dünyanın en popüler arama motoruna sahip olan Google, arama motoru için işe alacağı mühendislerin yeteneklerini test ederken de arama motorundan faydalanıyor. Bir süre önce Google’a katılan Max Rosett, The Hustle’da yayınlanan yazısında işe giriş sürecini anlattı. Hikaye, emlak kiralama sitesi Apartment List’te çalışan Rosett’in zorlu bir kodlama sorunu üstünde çalışırken bir programlama dili araması yapmak için Google.com’a girmesiyle başlıyor.

Arama kutusuna “python lambda function list comprehension” (python lambda fonksiyon listesi kavraması) yazan Rosett’in karşısına alışılagelenden farklı bir sonuç sayfası çıktı. Arama sonuçları içine yerleştirilen bir kutuda “Bizim dilimizi konuşuyorsunuz. Bir meydan okumaya var mısınız?” sözlerini okuyan Rosett, şirketin işe alacağı mühendisler için programlama testlerini gerçekleştirdiği google.com/foobar adresine yönlendirildi. Google’ın insan kaynakları birimi daha önce de işe alımlar için bu tarz yöntemler kullanmıştı.

Böylelikle Google ile temasa geçen Rosett, 3 aylık sıkı bir sürecin ardından şirketten resmi teklifi aldı. Foo.bar’ı muhteşem bir işe alım taktiği olarak tanımlayan Rosett, bu sayede Google’ın kendisini başka yerlere başvurmadan yakaladığını ve kendisini önemli hissettirdiğini ifade etti.

Rosett, bu süreçte gizliliğine özen gösterildiğini de ayrıca vurguladı. Google’dan konuya ilişkin olarak yapılan açıklamada ise “Yapbozlar eğlencelidir. Aramaya devam edin.” mesajı verildi.

İLGİLİ HABERLER