Teknoloji

Google+ iOS uygulaması iPad ve iPod touch’a da yüklenmeye başladı

Google+’ın geçtiğimiz ay duyurulan iOS uygulaması çok kısa sürede birçok ülkenin iTunes App Store’unun en fazla indirilen ücretsiz uygulaması hâline gelmişti. Uygulama ilk yayınlandığı sıralarda iPad ve iPod touch cihazlarında çalışmıyordu. Dün gelen yeni bir güncellemeyle birlikte bu cihazlara da destek sunulmaya başlandı.

Daha önce sadece iPhone’a yüklenebilen Google+ iOS uygulaması artık iPad ve iPod touch’larda da kullanılabiliyor. Ne var ki, uygulama henüz iPad arayüzüne göre optimize edilmiş değil, iPad’in tam ekranından ancak çift çözünürlük versiyonunda kullanılabiliyor, bu da uygulamanın görüntü kalitesini bozuyor.

Güncellemeyle birlikte Google+’nın Huddle adlı grup sohbet özelliği de bazı yeni ayarlar kazandı. Bunların arasında bir görüşmeyi saklama veya bir katılımcının sesini kısma gibi seçenekler bulunuyor. Öte yandan sohbet isteğinde bulunan insanı tümden engellemek yerine sadece gelen grup sohbet isteklerini reddetmek de mümkün kılınmış.

Bunlara ek olarak, bildirimler de tiplere göre gruplandırılmış, böylelikle her bir çevrenin eklediği paylaşımlar, verdiği +1’ler veya yazdığı yorumlar kendi grubu içinde toplanıyor.

Google+ iOS uygulaması hâla Türkiye App Store’da yer almıyor gözüküyor. Eğer ABD veya İngiltere gibi farklı bir App Store mağazasından alınmış hesabınız varsa, bu mağazalar üzerinden Google+ uygulamasını indirip yükleyebilirsiniz.

İlgili – The Next Web

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER