Teknoloji

Google iOS uygulaması artık daha hızlı çalışacak

Google Türkiye google fransa
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google-logo-120216Google iOS uygulaması için yayınlanan son güncelleme, hız artışını ve diğer performans optimizasyonlarını beraberinde getiriyor. Şirket, söz konusu hız artışının uygulamayı kullananlara yılda 6.5 milyon saat zaman tasarrufu sağlayacağını iddia ediyor. Ürün yönetiminden sorumlu başkan yardımcısı Tamar Yehoshua, uygulama üzerinde yapılan aramalarda her şeyin biraz daha hızlı yükleneceğini dile getirdi.

Uygulamadaki tek yenilik genel hız artışıyla sınırlı kalmıyor. Artık arama sonuçlarında gösterilen bazı haberler de tabir-i caizse “anında” yüklenecek. Şirket, Facebook Instant Articles’a cevap olarak hazırladığı Hızlandırılmış Mobil Sayfalar (AMP) özelliğini doğrudan Google iOS uygulamasına entegre ediyor. Uygulama üzerinden yapılan aramalarda sonuçlarda beliren haberlere tıklandığında tüm makaleler “yıldırım hızıyla” yüklenecek.

google iosBunun için haber kaynağının Google’ın AMP’deki iş ortakları içine dahil olması gerekiyor. AMP ile optimize edilmiş haberlerin yanında bir “yıldırım” ikonu bulunacak ve bu haberler arama sonuçları sayfasındaki “popüler sonuçlar” kısmında gösterilecek. Google aramalarını Safari üzerinden gerçekleştiren iPhone sahipleri, hali hazırda söz konusu imkandan faydalanabiliyor. Ancak etkileyici ses tanıma gibi bazı yetenekleri, insanları Google iOS uygulamasını kullanmaya teşvik ediyor.

Google’ın uygulamaya eklediği bir diğer yenilik ise belli Google Asistan kartları üzerinden NBA ve NHL müsabakalarının özet görüntülerine erişilebilmesi oldu. Her iki ligde de play-off heyecanının yaşandığı göz önüne alınınca Google’ın zamanlamasının bir hayli yerinde olduğu söylenebilir.Uygulamanın yeni versiyonuna iTunes App Store üzerinden erişilebiliyor.

İLGİLİ HABERLER