Teknoloji

Google iOS uygulaması gizli aramaları Touch ID ile koruma altına alıyor

Google Türkiye google fransa

google-logo-120216Google iOS uygulamasını kullananlar, bundan böyle web’de gizli olarak arama yapabilecek. Uygulama için yayınlanan son güncelleme, kullanıcılara gizli (incognito) modda arama yapabilme imkanı sunuyor.

Ancak güncellemenin ilgi çekici kısmı gizli modun uygulamaya eklenmesi değil. Zira, iOS kullanıcıları Chrome ve Safari ile çoktandır web’de gizli olarak gezinebiliyor. Google, gizli aramaları daha güvenli kılmak için kullandığı yöntem sayesinde bir fark oluşturmayı başarıyor. Şirketin iOS uygulamasını kullananlar, Touch ID ile özel aramalarını kilit altına alabiliyor. Böylelikle kilitsiz iPhone veya iPad başka birinin elinde olsa bile uygulamada açık olan gizli sekmelerin görülmesi engelleniyor.

Google’ın söz konusu özelliğinin küçük ama oldukça yararlı olduğu söylenebilir. Google, uygulama kapatıldığında gizli sekmeleri otomatik olarak kapatmıyor. Kullanıcıların bu işlemi manuel olarak gerçekleştirmesi gerekiyor. Gizli aramaların Touch ID ile korumaya alınması sayesinde başka kişilerin uygulamayı açtığında gizli pencereleri görmesinin önüne geçiliyor.

google iosBu noktada Google’ın gizli modunun tam anlamıyla pürüzsüz işlemediğini de hatırlatmakta fayda var. Chrome, gizli bir sekme açıldığında kullanıcılarını “Gizli moda geçmek sizin gezinmenizi işvereninizden, internet servis sağlayıcınızdan veya ziyaret ettiğiniz siteden korumaz.” mesajıyla uyarıyor. Google uygulaması özelinde de aramalar Google’dan gizlenemiyor. Sadece kullanıcıların Google hesabına eklenmiyor.

Google iOS uygulaması YouTube videolarını kendi içinde oynatabilecek

Güncellemeyle Google’ın iOS uygulamasına eklenen yenilikler bunlarla sınırlı kalmıyor. Kullanıcılar güncellemenin ardından arama sonuçlarında karşılarına çıkan YouTube videolarını da uygulama içinden izleyebilecek.

İLGİLİ HABERLER