Manşetler

Google I/O 2016 bu yıl 18-20 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek

google yeni tasarım
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google IO 2016

Google CEO’su Sundar Pichai, şirketin geleneksel I/O geliştirici konferansının bu yıl 18-20 Mayıs tarihleri arasında düzenleneceğini açıkladı. Bu yılki etkinliğin düzenleneceği mekan geçen seferkinden biraz farklı; Mountain View’daki Shoreline Amfi Tiyatrosu seçildi.

Pichai, paylaştığı tweet mesajında, seçilen yeni mekanla birlikte Google’ın en büyük etkinliği bundan 10 yıl önce başladığı yakın çevreye geri dönmüş oluyor. Ayrıca mekan seçimi sayesinde Google’ın sürücüsüz otomobil filosunun da Google IO 2016 katılımcılarına gösterimi kolaylaşacaktır.

IO 2016 etkinliğiyle ilgili, bilet bilgileri veya diğer detaylar daha sonra açıklanacak. Google, I/O sahnesini genellikle her yılın büyük Android sürümünü duyurmak amacıyla kullanıyor. 2015’te de daha sonra Android 6.0 Marshmallow olarak çıkan Android M hakkında ilk bilgiler Google I/O etkinliğinde verilmişti.

Google IO 2016 etkinliği de Android tarafındaki yenilikler ve gelişimlerle dolu olarak geçecektir. Bunlar arasında muhtemelen tablet yazılımının iyileştirilmesi ve yan yana iki uygulamanın çalıştırıldığı çoklu görev özellikleri de bulunacaktır. Her ikisi de Google’ın ana rakipleri Apple ve Microsoft’un yazılım platformlarının iyi olduğu taraflar, Android ise bu konuda biraz eksik kaldı. Ayrıca her ne kadar Google daha önce söylentileri yalanlamış olsa da, şirketin Android ve Chrome OS’i biraz daha yakınlaştıracağı söyleniyor. Göreceklerimiz ve duyacaklarımız için biraz daha beklememiz gerekecek.

İLGİLİ HABERLER