Teknoloji

Google I/O 2012 biletleri sadece yirmi dakikada tükendi

27-29 Haziran 2012 tarihleri arasında San Francisco’daki Moscone Center’da düzenlenecek olan Google I/O yazılımcı konferansının biletleri dün bizim zaman dilimimize göre öğleden sonra saatlerinde satışa çıktı. Etkinliğin biletleri 20 dakika gibi kısa bir sürede tamamen tükendi.

Google yöneticisi Vic Gundotra bu yılın I/O konferans biletlerinin rekor bir zaman aralığında satıldığını, yerel saatle sabah 7:01’de saniye başına 6250 isteğin geldiğini kaydetti. Gundotra, bir etkinliğin biletlerinin bu kadar hızlı şekilde tükenmesinin hayalkırıklığı yaratabildiğine de dikkat çekti. Bu arada Google açılış toplantısının ve tüm önemli oturumların canlı yayınlanacağını, tüm oturum videolarının da 24 saat sonra internete yükleneceği bilgisini verdi. Bunlara ek olarak dünyanın dört bir yanında konferansla aynı anda düzenlenecek Google I/O Extended etkinlikleriyle bilet bulamayan veya San Francisco’ya gelemeyen yazılım geliştiricilerine bu etkinliği toplu şekilde takip etme imkânı sunulacak.

2009 yılının I/O biletleri 90 günde, 2010’un biletleri 50 günde, 2011’in biletleriyse 59 günde tükenmişti. 2013’ün biletlerinin tükenişi kaç dakikada gerçekleşecek, şimdiden merak etmeye başladık.

İlgili – Google I/O Kayıt Sayfası
İlgili – Google+ (Vic Gundotra)

İLGİLİ HABERLER