Teknoloji

Google Inbox Akıllı Cevap özelliğini web’e taşıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google inbox akilli cevap

Google Inbox servisinin mobil platformlardaki en ilginç özelliklerinden biri, sonunda servisin web versiyonuna da geliyor. Akıllı Cevap(Smart Reply) adını taşıyan özellik, kullanıcıların e-posta gelen kutularını tarayacak ve e-postalara doğal bir dille yanıt verebilecek. Böylelikle Inbox kullanıcıları, masaüstünde de e-postaları yazı yazmak zorunda kalmadan yanıtlayabilecek.

Google Inbox Akıllı Cevap, ilk etapta “Teşekkür ederim” gibi basit kalıplarla e-postaları cevaplıyor. Ancak otomatik öğrenme yeteneği sayesinde sistemin daha karmaşık yanıtlar vermesi mümkün hâle geliyor. Kullanıcılar, seçtikleri yanıtı göndermeden önce düzenleyebiliyor. Böylelikle seçilen cümlelerin kulağa bir robotun klavyesinden çıkmış gibi gelmesi mümkün oluyor.

Inbox henüz pek çok kişinin gözünde standart Gmail uygulamalarının yerini alamasa da, geçtiğimiz kasım ayında kullanıma sunulan Akıllı Cevap özelliği pek çok kişi tarafından beğeniyle karşılanmıştı. Google’dan yapılan açıklamada, Inbox’ı mobil platformlar üzerinde kullananların yüzde 10’unun özellikten faydalandığı belirtildi.

İLGİLİ HABERLER