Teknoloji

Google In Apps ile Android uygulamalarındaki bilgilere erişim kolaylaşacak

galaxy s7 edge incelemeAndroid kullanıcılarının elinde akıllı telefon uygulamalarında bulunan bilgilere erişim için yeni bir yol bulunuyor. Google’ın “In Apps” adını taşıyan yeni arama özelliği, Google Android uygulamasının içinde bir seçenek olarak ortaya çıkıyor. Google In Apps ile Gmail, Spotify ve YouTube gibi uygulamalarda bulunan kişilere, fotoğraflara ve videolara erişilebiliyor.

In Apps ile çevrim dışıyken de arama yapılabiliyor. Yani kullanıcıların unuttukları bir adrese bakabilmeleri için internete erişmeleri gerekmiyor. Kullanıcılar diledikleri takdirde özelliğin ayarları içinde kişiselleştirme yapıp bazı uygulamalara ait sonuçların aramalardan sonra gösterilmelerinin önüne geçebiliyor.

Google In Apps yakında daha fazla uygulamayı destekleyecek

Google’dan yapılan açıklamada, özellik kapsamında desteklenecek uygulamaların sayısının önümüzdeki dönemde artacağı belirtildi.   Facebook Messenger, LinkedIn, Evernote gibi uygulamaların yanı sıra Glide, Todoist ve Google Keep gibi uygulamalardaki bilgiler de bu özellik dahilinde aratılabilecek. LG’nin önümüzdeki hafta görücüye çıkacak yeni amiral gemisi telefonu V20, ana ekranında In Apps kısayolu bulunan ilk telefon olacak. Diğer Android kullanıcıları ise Google uygulamasını güncelleyerek bu özelliğe erişebilecek.

google in apps

İLGİLİ HABERLER