Teknoloji

Google iklim değişikliği konusunda yalan söylediği gerekçesiyle muhafazakâr gruptan desteğini çekti

Eric-Schmidt-220313

Google, iklim değişikliği konusundaki duruşu nedeniyle ABD’nin önemli muhafazakâr gruplarından birine olan desteğini sonlandırdığını açıkladı. NPR’dan Diane Rehm’e bir radyo mülakatı veren Google İcra Kurulu Başkanı Eric Schmidt, Google’ın American Legislative Exchange Council’e (ALEC) olan desteğini sürdürmeyeceğini belirtti.

Schmidt ALEC’in küresel ısınmaya karşı verilen mücadelenin aleyhinde hareket ederek yalan söylediğini öne sürdü. ABD’de sağ eğilimli olarak tanımlanan ALEC, Exxon Mobil gibi akaryakıt şirketlerinden aldığı bağışlarla ABD hükümetinin yenilenebilir enerji kullanımı konusundaki girişimlerine karşı çıkmış, termik santrallerle ilgili düzenlemeleri durdurmaya çalışmıştı. Grup ekolojik aktivistlerin “terörist” olarak sınıflandırılması için girişimlerde bulunmuş, iklim değişikliği konusunda ortaya atılan bilgilerin ise boş olduğunu iddia etmişti.

Google İcra Kurulu Başkanı şirketin konuya ilişkin duruşunun altını çizerken, iklim değişikliğinin artık sorgulanamaz bir boyuta geldiğini vurguladı. Schmidt gelecek nesillerin iyiliği adına Google’ın bu değişikliği inkâr eden kuruluşlarla birlikte anılmak istemediğini belirtirken, gerçekler üzerine kurulu olan politikalar doğrultusunda karar vermeleri gerektiğini ifade etti. Bugüne kadar Google’ın ALEC’e yaptığı desteğin miktarını açıklamayan Schmidt, ilgisiz bir konu nedeniyle gruba fon aktarmaya başladıklarını dile getirdi. Daha önce de Microsoft, ALEC’e olan desteğini “şirket değerleriyle örtüşmediği” gerekçesiyle sonlandırmıştı.

İLGİLİ HABERLER