Eğlence

Google Home kasımda satışa sunulacak ve Amazon Echo’dan ucuz olacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google homeGoogle Home, geçtiğimiz mayıs ayında Google I/O 2016’da gün yüzüne çıkmıştı. Şirket, Amazon Echo’ya rakip olması amacıyla hazırladığı hoparlörüne dair yeni detayları da Pixel telefonlarını tanıttığı etkinlikte açıkladı. Fiyat etiketinde 129 dolar yazacak olan Home, Amazon Echo’dan daha ucuz olacak. ABD’de bugün itibarıyla ön siparişe çıkan Home’un sevkiyatı ise 4 Kasımda başlayacak. Soruların bağlamını algılayabilen Home, cevap Google’ın bilgi havuzunda olmadığında web araması yapabiliyor.

Google Home’un üst kısmında bulunan dokunma hassasiyetine sahip bölüm, sesin yükseltilmesi veya oynatılan içeriğin durdurulması ya da yeniden başlatılması için kullanılıyor. Cihazda bulunan üç hoparlör Google tarafından “püskürme hoparlörleri” olarak tanımlanıyor. Ancak Google’ın buradaki sıfat seçimiyle neye referans verdiği henüz anlaşılabilmiş değil. Ana kasası beyaz olan ve görüntü itibarıyla dekoratif mumları hatırlatan Home’un çıkarılabilen alt ızgarası için farklı renk seçenekleri sunuluyor.

Google Home, YouTube Music ve Google Play Müzik ile uyumlu olarak geliyor. Hoparlörü satın alanlar, YouTube Red servisine de altı ay boyunca ücretsiz olarak erişebiliyor. Spotify, Pandora, TuneIn ve iHeart Radio, Home’un entegre biçimde çalıştığı diğer çevrim içi müzik servisleri arasında bulunuyor. Kullanıcılar diledikleri takdirde söz konusu üçüncü taraf servislerden birini de varsayılan çevrim içi müzik servisi olarak seçebiliyor. Aynı zamanda Chromecast Audio gibi işleyen Home, evdeki bağlı televizyon ve hoparlörlere de müzik aktarımı yapıp aynı anda birden fazla odada müzik keyfi yaşanmasını sağlıyor.

Google Home daha fazla üçüncü taraf servisi destekleyecek

Home şu an için birkaç tane üçüncü taraf servisi destekliyor. İlk etapta Uber’den araç çağırmak veya Spotify’dan müzik çalmak için Home kullanılabilecek. Ancak üçüncü taraf uygulamalar için API desteğinin hazır hâle gelmesiyle birlikte bu uygulamaların sayısı artacak. Home’un ileride çok sayıda akıllı cihaz için bir tür merkez işlevi görmesi de Google’ın planları arasında yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER