Eğlence

Google Home Amazon Echo’dan daha ucuz olacak

google home

google homeGoogle Home geçtiğimiz aylarda ön gösterimi yapılan, Google’ın Amazon Echo’ya rakip olan bir cihaz çıkarma amacıyla geliştirilen, sesle de etkinleştirilebilen bir hoparlör olma özelliğini taşıyor. Fiyatı da muhtemelen Amazon’unkinden daha makul seviyede olacak.

Android Police sitesinin haberine göre, Mountain View, Kaliforniya merkezli şirket Google Home’u, 4 Ekimde düzenleyeceği #MadebyGoogle etkinliğinde duyuracak. Aynı etkinlikte Nexus yerine Pixel markası altında çıkacak iki yeni amiral gemisi Android cihazının da duyurulması bekleniyor. Yeni hoparlörün 129 dolarlık yurt dışı satış fiyatıyla, Echo’nun fiyatından 50 dolar daha düşük fiyattan satılacağı belirtiliyor.

Google muhtemelen etkinlikte Google Home’un da sunumunu gerçekleştirecek, bunun nasıl çalıştığı konusunda tüketicilere daha iyi fikir edinme imkanı sunacaktır. Bu cihazın bir Bluetooth hoparlör gibi çalışacağı ve Google Arama motorunu kullanarak soruları cevaplayacağı söyleniyor. Google, ekim başındaki etkinliğini “Made by Google”, yani “Google tarafından yapıldı” şeklinde bir sloganla pazarlıyor. Bu da etkinlikte göreceğimiz her ürünün Google markalı veya belki Google tarafından yapılmış olabileceği anlamına geliyor.

Google Home dışında diğer ürünler de bekleniyor

 

 

Google 4 Ekim etkinliği içinde tanıtılması beklenen cihazlar arasında 80 dolarlık yurt dışı satış fiyatına sahip olacağı iddia edilen Daydream, 69 dolarlık fiyat etiketiyle gelebilecek, Chromecast Ultra adını taşıyabileceği söylenen 4K destekli Chromecast ve Google Wi-Fi olarak adlandırılan, 129 dolar fiyat etiketli, evlere özel ağ yönlendiricisi cihazı da bulunuyor. Söz konusu fiyatlar da Android Police sitesi tarafından veriliyor. Bu sitenin, söz konusu Google ile ilgili haberler olduğunda bir hayli güvenilir olduğunu belirtmek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER