Teknoloji

Google arama sonuçlarına hız testi aracı yerleştiriyor

google hiz testiGoogle arama çubuğuna “hız testi” yazmak, internet bağlantı hızını görmek isteyen pek çok kullanıcının sıklıkla gerçekleştirdiği bir eylem niteliği taşıyor. Kullanıcılar bu aramaların sonucunda genellikle Ookla tarafından hazırlanan hız testi sayfasına yönlendiriliyor. İnternet kullanıcılarının bu davranış biçiminden faydalanmak isteyen Google, arama özelliğine internet bağlantı hızını ölçebilecek bir araç yerleştirmeyi planlıyor.

Böylelikle arama kutusuna “İnternet bağlantı hızını kontrol et” yazıldığında Google gerekli testleri otomatik olarak gerçekleştirebilecek. İnternet devi, söz konusu özellikle Netflix’in Fast.com sitesine de yanıt vermiş oluyor. Fast.com’u ziyaret edenlerin internet bağlantı hızı sayfa açıldığı anda otomatik olarak ölçülmeye başlıyor.

Google hız testi aracı Peter Myers tarafından ortaya çıkarıldı

Google’ın hız testi aracının üstündeki örtüyü kaldıran ise Pete Myers isimli akademisyen oldu. Araca ait ekran görüntülerini Twitter hesabı aracılığıyla paylaşan Myers, aynı zamanda özellik için oluşturulan Google Destek sayfasını gün yüzüne çıkardı. Söz konusu sayfada Google’ın testleri Measurement Lab desteğiyle gerçekleştirdiği belirtiliyor. 2009’da kurulan Measurement Lab, küresel internet performansı üstünde çalışmalar yapıyor.

Organizasyonun bünyesinde akademik araştırmacılar, endüstri profesyonelleri ve Google çalışanları Vincent Cerf ve Stephen Stuart bulunuyor. Google hız testi aracına dair daha somut fikirler edinmek için özelliğin geniş ölçekli biçimde dağıtılmasını beklemek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER