Teknoloji

Google Haritalar WebGL sayesinde 3D desteği kazandı – Video

Google Haritalar’ın Android sürümü bir süredir 3D vektör desteği sunuyor, dünyanın 360 derecelik ve tamamen ayarlanabilir görünümünü mobil cihazlar üzerinde sunuyordu. Google bu özelliği Haritalar’ın masaüstü versiyonuna da getirdiğini duyurdu, üstelik bazı görsel zenginleştirmelerle birlikte.

Eğer Chrome’un 14 veya üzeri bir sürümünü ya da Firefox’un en son beta versiyonunu kullanıyorsanız, buna ek olarak sisteminizde de WebGL destekli bir grafik kartı mevcutsa, Google Maps GL sürümünü kullanabilirsiniz. Yazının devamında bulacağınız videonun da gösterdiği gibi bu şekilde Google Haritalar’ın 3D versiyonunu donanım hızlandırma desteğiyle ve herhangi bir eklentiye ihtiyaç duymadan rahatlıkla kullanabilirsiniz. Bu yenilikle birlikte Street View ve belli konumlarda sunulan 45 derecelik uydu görüntülerine de çok daha hızlı biçimde erişilebiliyor.

Google’ın 3 Dreams of Black ve All is Not Lost gibi Web GL tabanlı Chrome deneyleri olmuştu, ancak WebGL’nin bir Google ürününde kullanıldığına ilk kez tanık oluyoruz.V

Video: WebGL destekli Google Haritalar

İlgili – Google Blog

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER