Teknoloji

Google Haritalar “OK Google” ile sesli komutları algılayabilecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google haritalarAraba kullanırken sebep ne olursa olsun gözü yoldan ayırmak iyi bir şey değil. Nereye gidileceğine bakmak veya rota ayarlamak için bile gözü yoldan telefona çevirmemek gerekiyor. Google Haritalar’a eklenen yeni sesli kontrol özellikleri sayesinde hareket halindeyken telefona dokunmadan uygulamayla etkileşime girmek mümkün hâle geliyor. Bunun için navigasyon veya sürüş modundayken “OK Google” cümlesini kurmak yeterli oluyor.

Sesli komut verildiğinde uygulama kullanıcıların dediklerini herhangi bir fiziki müdahaleye gerek kalmadan yapabilecek. Google’ın harita uygulaması sesli komutlara açık olduğunda ekranın sağ üst kısmında beyaz bir mikrofon ikonu belirecek. Akıllı telefon “OK Google” komutunu algıladığında ise etrafında hareketli noktalar olan yuvarlak bir halka görülecek.

Kullanıcılar “OK Google, bana bir benzin istasyonu bul.” gibi komutları Haritalar’a sesli olarak iletebilecek. Cihaz bu komuta cevap vermediği takdirde ekrandaki mikrofona dokunup “Bana benzin istasyonu bul” komutunu tekrarlamak gerekiyor. Özelliği kullanabilmek için atılması gereken ilk adım ise Google Haritalar uygulamasının sesli komutlarla çalışmasına izin vermek. Bunun için uygulamanın ayarlar bölümüne gidiliyor ve “OK Google algılaması” seçeneği aktive ediliyor.

Google Haritalar sesli komut yeteneklerini ilk olarak Android’de sunuyor

Google’ın Haritalar uygulamasına getirdiği sesle kontrol özelliklerinden ilk etapta Android cihaz sahipleri faydalanacak. Kullanıcılar haritalar uygulamasına “Bir sonraki sapak nerede?”, “Tahmini varış zamanım nedir?”, “Ücretli yollardan kaçın” gibi komutları sesli olarak verebilecek.

İLGİLİ HABERLER