Teknoloji

Google Haritalar Android uygulamasına sadece Wi-Fi modu ekleniyor

google haritalar
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google haritalarGoogle geçtiğimiz ay içinde kullanıcılara Haritalar uygulaması içinde sadece Wi-Fi modunu kullanmaya olanak sunacak olan yeni bir özelliği test etmeye başlamıştı. Bu sayede kısıtlı bir veri planına sahip olan veya yüksek maliyetli telefon faturalarının önüne geçmek isteyen kullanıcılar Google Haritalar’ı sadece Wi-Fi bağlantısıyla kullanabilecekler. Google bu eklentiyi Google Haritalar Android versiyonunda test etmeye başladı.

Sadece Wi-Fi düğmesi ayarlar içinde yer alacak ve uygulamanın cihaz Wi-Fi şebekesine bağlı olmadığı takdirde sadece çevrim dışı kullanım için kaydedilen harita alanlarıyla kullanılmasına izin verecek. Cihazın diğer geri kalan kısımlarıysa normal şekilde işlemeye devam edecek.

google haritalarBu arada Haritalar Android uygulaması için SD kart desteği de geliyor. Böylelikle çevrim dışı haritaları cihazın yerel depolama alanını tüketmeden saklamak mümkün olacak.

Yeni güncellemeler Android kullanıcılarına sunulmaya başlandı. Ancak her Google güncellemesi gibi, bunun da tüm kullanıcılara ulaşması birkaç haftayı bulacak.

 

İLGİLİ HABERLER