Teknoloji

Google Haritalar mobil ortamda birden fazla varış noktası eklemeye izin veriyor

google haritalar mobilGoogle Haritalar pek çok kişinin düzenli olarak faydalandığı akıllı telefon uygulamaları arasında yer alıyor. Ancak bu durum uygulamanın gelişime ihtiyaç duyan bazı noktalarının olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Servisin iOS ve Android uygulamaları, en azından belli ülkelerde, A noktasından B noktasına giderken durulabilecek benzin istasyonlarını, restoranları ve diğer konumları gösteriyor. Ancak listeye yeni bir varış noktası eklemek gerektiğinde işler biraz karışıyor. Google Haritalar’ın masaüstü uygulamasında bulunan birden fazla varış noktası ekleme özelliği, mobil uygulamalara da geliyor.

Google Haritalar mobil uygulamalarına çoklu varış noktası desteği eklemeye Android’den başlıyor

Google Haritalar mobil uygulamalarında birden fazla varış noktası desteğini sunmaya Android’den başlıyor. Servisin Android uygulamasında yol tarifi bölümünde bulunan artı ikonuna dokunulduğunda kullanıcılara rotalarına yeni varış noktaları ekleme imkanı sunuluyor.

Google bu özelliği sunucu tarafında sunduğu için Google Haritalar Android uygulamasının son versiyonunu indiren herkes er ya da geç bu özellikten faydalanabilecek. Desteğin iOS uygulamasına ne zaman ekleneceği konusunda ise henüz bilgi verilmiş değil.

İLGİLİ HABERLER