Manşetler

Google Haritalar iOS uygulaması güncellendi, Türkiye hâla beklemede

Uzun bir bekleyişten sonra gelen Google Haritalar iPhone uygulaması için çıkan yeni bir güncellemeyle birlikte biraz daha cilalandı, işlevleri daha da artırıldı. Henüz Türkiye App Store’unda sunulmayan bu ücretsiz uygulama Google hesabı altında tutulan ve adres bilgileri de bulunan kişiler üzerinde uygulama üzerinden arama yapma ve onların adreslerine yol tarifi alma fırsatı sunuyor. Böylelikle iPhone’un varsayılan harita uygulamasında yer alan, ancak Google Haritalar’ın iOS versiyonunda bulunmayan bir özellik gelmiş oldu. Tabii ki, bu işlev Google hesabı altında tutulan kişi bilgisinin güncel olması hâlinde düzgün bir şekilde çalışacaktır.

google-haritalar-ios-060313

Bir başka güncellemeyse yerel bilgilerin daha fazla entegre edilmiş olması oldu. Arama çubuğuna dokunduktan sonra bar, market, sinema, kahve dükkanı ve bunun gibi 13 farklı kategoriden bir tanesini seçmek ve böylelikle daha özelleşmiş bir şekilde arama yapmak mümkün hâle geldi. Belirlediğiniz kriterlere uygun tüm konumlar harita üzerinde gösteriliyor. Sonuçları harita üzerinde göstermenin yanı sıra içinde Zagat puanları, varış süresi, Google incelemeleri gibi unsurları barındıran, ayrıca ekranın altından yukarı çekerek belirli bir konum hakkında daha detaylı bilgi almayı sağlayan özel bir liste içinde görüntüleme imkanı da sunuluyor.

Bu arada yeni sürümle birlikte uygulama daha geniş kitlelere yayılmaya devam ediyor. Google İngilizce dilinde hizmet veren bu uygulamayı Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Lübnan, Mısır, Suudi Arabistan ve Umman gibi Orta Doğu ve Kuzey Afrika ülkelerine de sunmaya başladı. Yazının başında da belirttiğimiz gibi uygulama henüz Türkiye’deki kullanıcılara sunulmuyor. Ancak eğer yurt dışındaki bir App Store şubesinden açtığınız hesabınız varsa uygulamayı yükleme şansınız bulunuyor.

İlgili >> Google

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER